WinLaunch: Controlul scurtăturilor


Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar când mă grăbesc şi văd că cineva în loc să apese CTRL+P pentru a tipări la imprimantă dă cu mouse-ul prin meniuri… simt că înnebunesc. Dacă cineva vrea să lucreze rapid cu calculatorul trebuie să înveţe să lucreze cu scurtăturile din taste. Aş fi scris cu litere mari această propoziţie dacă nu ar fi arătat a urlat. Dacă sunteţi încă adeptul mouse-ului vă recomand astăzi un program excelent: WinLaunch – sper să vă lecuiască de mouse 🙂 .

img154

Programul este simplu de folosit dar totuşi încă nu are o documentaţie, un help, ceea ce este regretabil. Partea cea mai simplă este adăugarea scurtăturilor. Puteţi adăuga scurtături spre tot felul de lucruri: evident spre programe, fişiere şi directoare, dar şi spre situri. Sau puteţi crea o scurtătură pentru un email (dacă scrieţi frecvent cuiva puteţi crea o scurtătură şi imediat veţi avea deschis un email către respectiva persoană, gata de completat). De asemenea puteţi crea scurtături pentru secvenţe de text. Să zicem că scrieţi zilnic supercalifragilistic: asociaţi o combinaţie de taste şi totul va fi mai rapid (util de exemplu pentru semnături, coduri bancare, orice e lung şi folosiţi repetat). În fine, sunt şi alte scurtături posibile, de exemplu spre elemente din Control Panel, comenzi particularizate şi altele. Ele apar apoi în aplicaţie, grupate pe tip. (Eu folosesc PS Hot Launch, un program veeeechi, din păcate abandonat, dar care pe lângă meniul rapid & plutitor, permite şi definirea de comenzi din taste. Astfel am definite o serie de comenzi rapide precum Win+I pentru IrfanView, Win+W pentru Word, Win+T pentru Thunderbird ş.a.).

img153

Problemele apar atunci când sunt conflicte. Evident dacă un program foloseşte deja o anumită combinaţie de taste va apare o dublă execuţie. Cu acest program puteţi depista excepţiile (puteţi apela la învăţarea automată, learn exceptions) şi acţiona în consecinţă. Cel mai bine este însă să căutaţi să vă definiţi comenzi distincte.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Sorin spune:

    Eu folosesc pentru scurtaturi qliner care mi se pare comod si intuitiv. Este gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *