jQuery UI: dezamăgirea continuă


Incredibil dar adevărat: jQuery UI se laudă cu versiunea 1.5, tocmai lansată, dar sfatul meu – evident sunteţi liberi să îl ignoraţi – este: nu îl folosiţi. Nu mă aşteptam, dar nici după ultimele luni de investiţie în noua versiune "produsul" nu are maturitatea necesară pentru a fi folosit într-un proiect serios, cu atât mai puţin unul comercial, care vrei să fie perfect. Din fericire există o comunitate maaaare, care a dezvoltat pluginuri mai bune, acoperind parţial jQuery UI.

img10

Versiunea 1.5 a venit şi cu o schimbare de design a paginii de prezentare (fâsssss… de asta era nevoie) şi desigur cu tot felul de modificări interne, majore, dat fiind obiectivele înalte ale celor ce se ocupă de jQuery UI. Practic se doreşte o simplificare extremă a procedurilor, care să aibă forme de apelare cât mai intuitive şi asemănătoare, reducând curba de învăţare. Evident, nu cu costul creşterii volumului librăriei, care este în permanenţă optimizat. Dar… pomul după roade se cunoaşte. Iar jQuery UI are nişte demonstraţii slăbuţe. În primul rând o defilare de demo-uri dintre care multe sunt albe (în traducere: nimic), iar cele care sunt nu merg identic sub diverse navigatoare. Înţeleg pasiunea pentru Firefox, dar încă majoritatea internauţilor folosesc (încă) Internet Explorer! Iar sub IE jQuery UI este jalnic.

Şi ca să nu închei cu acest gust amar, iată o recomandare: jQueryForDesigners. Este vorba de un blog relativ nou (din decembrie trecut), ce oferă articole interesante despre jQuery. Partea şi mai bună este că include multe screencast-uri pentru cei care învaţă mai bine văzând. Articolele sunt mai rare, dar probabil dacă tot mai mulţi vor fi interesaţi de blog frecvenţa va creşte. Autorul spune că primeşte sugestii, astfel că dacă aveţi vreo temă legată de jQuery ce vă incită (sau nu vă iese ceva) îi puteţi solicita un tutorial special pentru Dvs.

img11 img12


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,25 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *