S/2: Opera, Firefox, Internet Explorer


→ După o serie lungă de teste astăzi a fost lansată în sfârşit versiunea 9.5 a navigatorului Opera. Din captura de mai jos vedeţi că există modificări inclusiv la nivelul interfeţei. Au fost adăugate noi limbi (şase), dar româna încă lipseşte. Dacă e să credem ce spune echipa de la Opera, de la versiunea 9.0 până la 9.5 numărul utilizatorilor ce folosesc acest navigator s-a dublat. E fenomenal!

img

→ Despre Firefox 3 (prezentată anticipat de noi aici) se ştie oficial că va veni la 17 iunie (de fapt se lucrează deja la FF 3.1, nume de cod Shiretoko). Iată aici un screencast (flash) care sper să îi convingă pe cei indecişi. Din fericire văd cum zi de zi tot mai multe suplimente se aliniază la ultima versiune. Practic 1-2 dintre extensiile mele favorite nu sunt adaptate pentru FF3, soluţiile fiind două: sau apelul la Nightly Tester Tools sau de verificat situl autorilor dacă nu au o versiune de test, încă nefinală, pentru FF3. În fine, dacă vreţi cumva să vă listaţi în cameră un poster cu FF3 descărcaţi de aici imaginea.

img1

→ În fine, ca să se alinieze valului, şi Microsoft lansează IE 8. Nu, nu. Legat de IE doresc să semnalez altceva. E vorba de programul IETester. Acest program permite webmasterilor să îşi testeze aplicaţia sub IE 5.5, 6, 7 şi 8 beta 1. Desigur, sunt tot felul de alte soluţii, unele mult mai complicate, pentru a avea instalat în paralel de exemplu IE 6 şi IE 7. Acest program simplifică însă mult lucrurile. Pur şi simplu în taburi diferite poţi avea deschisă aceeaşi pagină web redată sub versiuni de IE diferite.

img2

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă "scurt pe doi" şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Cei dornici să testeze Opera 9.5, dar care nu doresc să mai instaleze un nou program pe propriul calculator pot încerca versiunea portabilă.

 2. Deceanu Valeriu spune:

  Salutare!
  Folosesc Opera de cand m-am nascut (pe net). E mai usor de utilizat.
  Am incercat si ultima versiune 9.5 si surpriza: nu mai puteam intra pe Yahoo absolut de loc, pe alte site-uri mergea perfect. Imi dadea o eroare in care se spunea ca Yahoo a modificat scriptul pentru utilizatorii navigatorului OPERA.
  Asa ca l-am sters si am instalat o versiune mai veche, care imi merge perfect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *