WordPress.ro: Va ieşi o comunitate?


De WordPress în limba română se ocupă KennoMedia.ro, care a lansat de mult timp WordPress.ro. Acest sit avea până acum câteva luni cam unic scop punerea la dispoziţie a fişierelor cu sau fără diacritice ce traduc (în principiu) back-end-ul WordPress. Găsiţi acolo şi traducerea pentru noul WP, versiunea 2.5. Am constatat însă recent că situl a luat o nouă turnură. Pe lângă schimbarea de design s-a schimbat şi ideea lui centrală: citez WordPress.ro se vrea o comunitate deschisă, unde utilizatorii se ajută reciproc.

img33

Au apărut secţiuni noi, pentru teme şi pluginuri în română şi s-a dat liber doritorilor să şi scrie articole pe acest sit. Citez din nou Toţi utilizatorii noi vor avea status ’contribuitor’, ceea ce înseamnă că vor putea adăuga articole, pe lângă comentarii. Articolele şi comentariile noi vor fi aprobate de un moderator înainte de a fi publicate. Din păcate de la acel pas, din luna mai, şi până astăzi, nu pare nimeni să se fi înghesuit să colaboreze. Într-un fel probabil e normal, pentru că majoritatea preferă să scrie pe blogurile proprii. Ar fi totuşi frumos dacă s-ar constitui o comunitate în jurul la WordPress.ro. Şi dacă nu se găsesc autori noi, fără blog, care să scrie pe WordPress.ro, de ce nu ar "indexa" WordPress.ro articolele existente pe netul românesc despre WP? Ar putea crea un index tematic EXCELENT!

Am constatat (cu puţină surprindere) că linkul spre rubrica CMS de pe CNet.ro ce exista pe WordPress.ro a dispărut 🙁 . O pun pe modificarea designului, dar – cu modestie sau fără modestie – cred că aici, pe situl nostru, se găseşte cea mai mare cantitate de articole despre WordPress, în limba română. Dacă mă înşel, daţi-mi linkurile spre siturile mai dedicate WP-ului.

Încerc să rezum câteva sugestii pe care le-aş avea pentru WordPress.ro:

– să accepte semnalarea de articole despre WordPress de pe alte situri (în regim primele 4-5 rânduri din articol, eventual o imagine şi link spre articolul integral pe situl original)
– să creeze o pagină (nu articol) în care să grupeze articolele existente, după teme (instalare, configurare, adaptare teme, creare teme, pluginuri pentru comentarii, pluginuri pentru…, securitate ş.a.) – s-ar crea un Help românesc
– să creeze un mic director de situri româneşti ce scriu despre WordPress
– să adauge un mic forum (evidentun forum embed WordPress) unde să se poarte discuţiile cu cei care au probleme (eu aş prefera să răspund acolo celor ce au întrebări, decât aici, unde nu avem forum şi comentariile nu sunt tocmai pentru depanările unor probleme tehnice)

Începutul e greu, dar ar fi frumos din WordPress.ro să iasă un proiect solid, de ajutor internauţilor noştri. Eu unul aş pune umărul în măsura timpului liber.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Un articol reusit si destul de obiectiv.

  2. Sorina spune:

    Dupa parerea mea cred ca va iesi o comunitate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *