Folosiţi teme la Firefox?


Firefox 3 a căutat să aibă temele implicite cât mai potrivite cu sistemul de operare respectiv. Adică teme care să se integreze cât mai bine în Windows XP şi Vista, în Ubuntu, în Mac… Dacă folosiţi un sistem şi vreţi să faceţi Firefox să arate ca sub alt sistem puteţi folosi teme precum cea pentru XP, sau cea pentru Vista, sau cea pentru Mac (veţi avea nevoie de un cont pe Mozilla pentru temele ce nu sunt publice).

img16

Astăzi am văzut un articol semnalând 30 de teme pentru Firefox 3. M-am uitat şi cu greu am găsit câteva care să îmi placă din capturi. Am instalat temele şi… vestea bună e că majoritatea pe care le-am testat erau actualizate în iunie 2008 (normal, pentru Firefox 3)… iar vestea rea, pentru mine, este că nici una nu mi-a plăcut suficient de mult ca să o păstrez. Pe vremea când foloseam Maxthon (pun pariu că majoritatea nu au auzit vreodată de acest navigator) schimbam frecvent temele. Apoi am început să folosesc Firefox. Am încercat din nou teme, dar orice făceam sfârşeam cu tema implicită. Pur şi simplu nu am găsit o temă care să fie simplă, să arate bine, să merite să înlocuiască tema implicită (poate CrystalFox Modern să meargă… dar modificările sunt chiar prea puţine ca să îşi justifice existenţa). Aşa, din capturi, cea mai "arătoasă" temă mi s-a părut Silvermel. După cum vedeţi din capturile de mai jos, este pentru Firefox şi Thunderbird deopotrivă. Dar aceasta e doar una dintre cele 30 din articolul citat anterior. Vă invit să daţi un click acolo pentru a vedea… poate veţi găsi o temă pe placul Dvs.

img17

Apropo… Sunt curios: Dvs folosiţi vreo temă pentru Firefox? Mă refer evident la o temă alta decât cea default, cu care vine nativ Firefox-ul. Fiţi buni şi răspundeţi folosind sondajul de mai jos.

PS: O posibilă completare vine de la Mashable – The Top 20 Firefox 3.0 Compatible Themes Worth Upgrading For.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Daniel spune:

  Mie imi place Nasa Night Launch. O folosesc de cand a aparut. Arata foarte bine grafic, mai ales pe windows vista si este actualizata foarte des.

 2. Radu spune:

  Poate ar mai fi trebuit inclus un punct un sondajul acesta: „Foloseam o tema inainte de FF3, si acum astept sa fie disponibila si pentru aceasta”.

 3. Radu spune:

  Si eu am folosit intr-o vreme o tema pentru FF, dar acum cu FF3 cea default arata destul de bine. Nu sunt adeptul temelor cu grafica deosebita, este totusi un browser si trebuie sa fie util, nu sa arate trasnet 😉 .

 4. Bitza spune:

  Pentru cei care folosesc Vista si doresc sa faca firefox sa se imbine si mai bine cu sistemul de operare exista 2 pluginuri:
  Glasser – pentru extinderea efectului de sticla asupra butoanelor, adressbar-ului.
  Hide menubar – ascude bara de meniuri (se poate afisa foarte usor apasand tasta Alt).
  Ambele pluginuri pot fi gasite usor cu o cautare pe Google 🙂 .

 5. gxg spune:

  Eu folosesc de ceva vreme Netstripe, o adaptare a interfetei grafice Netscape pentru Firefox. Imi place pentru ca butoanele sunt mai mici si lasa mai mult spatiu pentru redarea paginilor.

 6. -Hawkeye- spune:

  gxg, butoanele le poti micsora: click dreapta pe bara de sus (toolbar, nu bara albastra de XP) -> customize -> bifezi „use small icons”

  Pe Firefox 2 foloseam temele:
  iPox Aqua
  extero
  macfox II

 7. -Hawkeye- spune:

  Si Radu, mai nou ai un mod foarte agresiv de a preintampina spam-ul in comentarii. Mi-a prins comentariul anterior ca spam, dupa ce i-am dat un edit.

 8. radu.capan spune:

  Nici o problema: verific spamul si am scos comentariul de acolo.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *