WPanorama: viewer şi screensaver


Mai zăbovim (cu riscul ca unii dintre Dvs să facă icter) asupra panoramelor. Astăzi, săpând printre semnele de carte din Firefox am găsit unul către programul WPanorama. Probabil l-am săltat de zeci de ori, dar cum zilele acestea subiectul panoramelor m-a pasionat am deschis rapid linkul. Am constatat cu bucurie că programul a fost actualizat ultima oară la începutul lunii (versiunea 9.1.1), deci avem de-a face cu un program viu.

img14

În principal este vorba de un viewer, adică de un program de vizualizare a panoramelor. Vedeţi în captură controalele simple, plus că evident totul se poate face şi din mouse. Acest viewer e util dacă creaţi panorame (de exemplu cu Autostitch) şi vreţi să le vedeţi, verificaţi, eventual înainte de publicarea online. Programul nu poate crea panorame, deşi poate "exporta" panoramele ca fişiere AVI. În esenţă este însă pentru a vedea panorame. Ba chiar puteţi pune şi fişiere audio ca fundal în timp ce admiraţi panorame.

Dar ceea ce m-a entuziasmat este că programul are şi o funcţiune de screensaver. Vă puteţi defini o listă de imagini şi ele vor fi afişate (aleator câte una) ca panorame când calculatorul se "plictiseşte". Imaginea se va mişca automat desigur. Probabil vă întrebaţi: dar de unde voi lua imagini panoramice? Simplu: situl programului include şi o galerie cu sute de imagini panoramice! Le descărcaţi rapid, le adăugaţi la listă, şi când se va porni screensaverul se va alege una la întâmplare care va fi afişată. Viewer şi screensaver dintr-o lovitură. Excelentă idee!

img15


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *