Humyo.com: Până acum toate bune şi frumoase!


O puzderie de situri se luptă să ne găzduiască fişierele: ba câteva sute de mega, ba giga întregi! Doar Google stă în mod tot mai supărător pe margine… După experienţa semi-dezamăgitoare cu DivShare îmi e greu să mă încred în… non-name-uri. Am încredere doar în SkyDrive de la Microsoft şi în Box.net. Astăzi mi-a reţinut atenţia Humyo.com. Deşi mie numele îmi sugerează ceva japonez eventual, situl este deţinut de o companie britanică, ce promite pe sit că nu are de gând să dispară 🙂 .

img78

Până aici reclamă doar… Am deschis situl şi… a picat. Redeschis, iar picat. Eram practic decis să renunţ, când a început să meargă. Mi-am deschis rapid un cont şi am făcut primul test, curios de viteză. Surpriză: a încărcat fişierele cu viteza aproape maximă (de upload) a conexiunii mele! Sunt situri româneşti de hosting unde mă chinui cu 30-40% din viteză, dar pe acest sit din UK am putut încărca la maxim conform vitezei conexiunii mele. Nu e puţin lucru. În nici o oră (nu m-am cronometrat) am mutat mai multe fişiere video pe care le aveam pe HDD, de sute de mega, în total cam 1GB. Am mai transferat din curiozitate şi muzică, precum şi fotografii. Cu mici căderi, am putut să transfer tot la viteza mea maximă de upload. Din acest punct de vedere Humyo a primit de la mine un 10.

img80

Cât găzduieşte Humyo? 30GB, gratuit… dar cu condiţia că doar 5GB pot fi fişiere ne-media. Este deci în primul rând o soluţie de back-up pentru fişiere media (video, audio şi imagini). Există şi planuri comerciale, care sincer nu mi se par exagerate: pentru 100GB plăteşti 60usd în primul an, 80usd mai apoi – adică sub 200 RON pe an. Aş vrea să văd firma românească ce poate oferi aşa ceva…

Şi lucrurile bune continuă: Humyo permite embed la orice fişier media, fie el video, audio sau imagini. Deşi reclama zice "poate dura până la 2 ore", în fapt au trebuit mai multe ore până când un fişier video publicat a fost convertit pentru vizionare online… dar a fost convertit! Fişierele video publicate pe Humyo pot fi expuse spre vizionare pe propriile situri. Nu e… cool? Similar cu fişierele audio şi cu imaginile. Pentru moment Humyo foloseşte acelaşi player indiferent de tipul de media, ceea ce este puţin cam ciudat. Dar din nou: important e că merge. Cine plăteşte spaţiul are în plus dreptul la player fără logoul Humyo! Nu am să vă fac mostră cu filme video, pentru că ceea ce am pus sunt nişte videoştiri religioase şi aproape sigur nu vă interesează (pot însă spune că "vin" cu viteză decentă, astfel că poţi urmări materialul video fără întrerupere!). Voi pune însă demonstrativ ceva muzică şi imagini mai jos. Înainte însă concluzia: până acum toate bune şi frumoase la acest Humyo. Am testat n servicii de hosting iar acesta se numără printre cele foarte puţine care mi-au plăcut, care m-au câştigat prin facilităţi şi viteză. Sper să se perfecţioneze (permiţând foldere şi altele). A, au parcă şi client desktop pentru încărcare, dar eu nu l-am testat.

Acum… ascultaţi şi priviţi! Dacă nu merge, s-ar putea să fie un moment de cădere a serviciului (reveniţi atunci). Sau să îmi fi şters firma fişierele (după 90 de zile de inactivitate eşti întrebat dacă vrei să mai păstrezi contul; dacă nu răspunzi fişierele vor fi şterse). Sunt cinci piese audio, vedeţi lista de sub player.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. dorin spune:

  Un articol util, am descoperit astfel un site necesar pentru gazduirea fisierelor media 🙂 .

 2. Ioan spune:

  Merge foarte bine! Ascult Celine D. de vreo 40min fara nicio intrerupere.

 3. Iasmo spune:

  Pe acest site pot sa fac backup la fisierele mele?

 4. moroshan spune:

  Maestre Capan, cu tot respectul, ori s-au schimbat pe-aici regulile, ori eu nu inteleg ceva!!!? Dumneavoastra ziceti asa: „Cât găzduieşte Humyo? 30GB, gratuit… dar cu condiţia că doar 5GB pot fi fişiere ne-media”. Pana… aici, toate bune si frumoase 🙂 . Numai ca de cum intri pe http://www.humyo.com/ ptr. optiunea HUMYO FREE se precizeaza „No frills, no credit card” si, partea cea mai importanta, „10GB online storage”, din care jumi/juma, adik fisiere media & nemedia. Pe-ncercate, maestre, asa zic astia la sait, nu-s carcotas ca nu-mi sta-n fire! Eu, cu cine… votez!?
  Stima si pretuire, FOREVER 🙂

 5. radu.capan spune:

  La data scrierii recenziei oferta de 30GB (si contul meu indica mai departe 30GB), dar la un moment dat au dat inapoi (mama ei de criza economica) pana la 10GB. Viata…

 6. Arm spune:

  Din câte văd acum nici măcar nu mai au planul gratuit. Păcat, din descriere părea că promite destul de multe. Are însă un plan de 80usd pe an pentru 100Gb ceea ce mi se pare destul de bine!

 7. radu.capan spune:

  10GB sunt in continuare oferiti gratuit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *