Noi protecţii pentru GMail


GMail a introdus în aceste zile câteva măsuri suplimentare de protecţie, iar ele par deja a se fi activat la mulţi, inclusiv la conturile Google Apps. Prima noutate priveşte accesul la cont. Jos de tot – dacă aveţi cont GMail – veţi putea găsi informaţii despre acces. Un mesaj precum cel de mai jos ar putea să fie un semn de rău… Sau Dvs aveţi contul deschis cu două navigatoare diferite sau pe două calculatoare diferite… sau cineva tocmai vă foloseşte contul de email!!!

img187

Dar chiar şi dacă nu ar fi contul deschis în mai multe locuri, nu strică, măcar din când în când, să urmăriţi ce apare dacă daţi click pe Details. Veţi vedea o fereastrăi ca cea de mai jos. Acolo sunt înşirate tipurile de acces (din navigator, de pe mobil, via POP3 sau altele), precum şi adresele de IP folosite. Dacă de exemplu citiţi doar de pe web şi vedeţi acces POP3, e cam clar: contul v-a fost hackuit. Dacă Dvs citiţi poşta doar din câteva locuri fixe, cu IP stabil, şi vedeţi alte IP-uri, din nou e clar: contul v-a fost hackuit. Ar fi bine să schimbaţi parola imediat. (În paranteză fie spus, dacă nu ştiţi să identificaţi adresa Dvs de IP, Google v-o indică, în plus puteţi folosi situl AdresaMeaIP.ro.)

Mai multe detalii despre această nouă facilitate puteţi citi aici, în Centrul de Ajutor, sau în anunţul Google de acum câteva zile.

img188

În fine, să mai semnalăm o noutate, la fel de recentă. Prin colaborare cu eBay şi PayPal, GMail s-a asigurat că utilizatorii nu vor mai putea primi mesaje false, ce simulează că ar fi din aceste surse. Desigur, e mereu bine să sufli şi în iaurt, dar pentru utilizatorii fără prea multă experienţă pe net această nouă asigurare venită dinspre GMail e importantă… poate chiar salvatoare de bani 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Radu U.G. spune:

    Sunt foarte utile sfaturile pe care le transmiteti pe CNET.ro. In acest an multe din e-mailurile primite de la D-voastra au fost „spam”. In ziarul local „Faclia”, Valentin PENTA are o rubrica „hard&soft ” in fiecare miercuri. In 16 iulie 200 , unul din articolele lui se intitula „Daca-i spam,e teapa!” Daca ati citit articolul acesta, ce parere aveti despre atentionarea asupra spamului facuta de V.P.?
    In ceea ce priveste „Noile protectii pentru GMail”, va multumesc pentru indicatiile utile transmise.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *