Puzzle-uri şi alte efecte foto


Jigsawplanet.com este un site specializat pe crearea şi hosting-ul unor puzzle-uri. Modul de creare este foarte simplu: încărcaţi poza dvs. preferată, îi daţi un nume, cu click pe Advanced Setting mai puteţi alege numărul de puzzle-uri (în câte părţi să fie împărţită imaginea), forma puzzle-urilor şi facilitatea de a le rota (aceasta sporeşte sau micşorează gradul de dificultare).

img200

img199

După accesarea butonului Create sunteţi conduşi la pagina cu puzzle-ul dvs., în Java, (al meu este accesibil aici sau aici), acum aveţi posibilitea de a juca, de a trimite un email prietenilor dvs., de a insera puzzle-ul cu ajutorul unui cod (imagine, imagine şi text sau doat text) în pagina dvs. web sau de a şterge rezultatul (poate nu a ieşit cum aţi fi dorit). Site-ul asigură faptul că puzzle-urile dvs. nu vor fi făcute publice (desigur că excepţia celor care au link-ul dat de dvs.). Din păcate nu sunt oferite informaţii pentru cât timp puzzle-urile sunt accesibile pe server.

Serviciul este gratuit, pe deasupra nu cere nici înregistrare, însă trebuie specificat că el este oferit de către o firmă care a dezvoltat un program de creare de puzzle-uri, Tibo Software. Programul în sine este comercial, însă are şi variante de trial. Dat fiind faptul că puzzle-urile de pe aplicaţia web sunt realizate pe platforma sa şi că ele nu arată deloc rău, apoi şi facilităţile sale enumerate pe site (creează puzzle-uri chiar şi din filme, ca programe exe, puzzle-uri în albume şi multe altele) instalarea şi testarea sa se merită pe deplin.

Zilele trecute Radu a prezentat Picsviewr. Eu aş dori să recomand un alt site bazat pe acelaşi API al Flickr, Bighugelabs.com, care permite crearea de diferite efecte cu imaginile de pe Flickr. Un exemplu concludent ne oferă după părerea mea Mosaic Maker. După cum ne spune numele este dată posibilitatea de a crea mozaicuri apelând la o enumerare de fotografii, la un set, la tag-uri sau la contul unui utilizator favorit de pe Flickr (aici l-am testat şi eu pe darwishh), alte opţiuni mai sunt alegerea layout-ului, a culorilor pentru background şi bordură şi setarea mărimii spaţiului dintre imagini. Pentru crearea de mozaicuri nu este nevoie de înregistrare pe site (excepţie doar dacă doriţi să creaţi un mozaic din imagini Hi-res şi să îl trimiteţi prin email), pentru celelalte efecte (ex. efecte puzzle) însă ea este cerută.

img201


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. radu.capan spune:

  Jigsawplanet.com e o descoperire excelenta! Felicitari! Cunosc programele de puzzle de la Tibo Software de multi ani dar nu stiam ca au si o versiune online (fie ea si java).

 2. moroshan spune:

  Efect puzzle pentru imaginile dumneavoastra veti putea obtine (si va garantez ca o sa va convina/placa poate mai mult decat in aceasta varianta pe care am incercat-o si eu) accesand pagina WEB http://bighugelabs.com/ de unde alegeti aplicatia „Jigsaw” (sunt mai multe acolo tare indemanoase, merita zabovit mai mult la aceasta adresa!). Dupa cum se si prezinta („create customized jigsaw puzzles from your photographs”), dupa nu mult timp de asteptare, deja sunteti posesorul unui puzzle superoriginal rezultat din poza ptr. care ati optat in acest sens. Odata efectuata toata… manevra de transformare, noua fotografie-puzzle astfel rezultata se poate lesne salva in propriul calculator.
  Va asigur ca o sa va placa 🙂
  MULTUMESC cnet.ro, multumesc maestre Capan pentru sansa oferita de a dialoga in acest spatiu minunat !!! 🙂

 3. Alin spune:

  Salutare. Am si eu nevoie de ajutor. Am o lucrare de licenta cu tema ”Reconstructia imagini” si am ales sa fac un puzzle. Ma poate ajuta cineva cu aplicatia sau documentatia, niste tutoriale ceva… Va multumesc!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *