A sosit şi WP 2.6


Iaca a sosit. Şi nu atât pentru a corecta buguri ci pentru a aduce noi facilităţi. Şi pentru a fi mai în pas cu trend-ul actual, odată cu noua versiune a venit şi un mic clip video ce explică noutăţile mai importante. Eu mă voi limita să subliniez câteva noutăţi neprezente în clipul video (pentru mult mai multe detalii despre noutăţi vă recomand să vedeţi anunţul oficial). Vă amintiţi că versiunea 2.5 a scos în evidenţă numărul comentariilor nemoderate. Excelentă idee: vezi dintr-o privire câte sunt nemoderate. Pe aceeaşi idee au adăugat un indicator vizual şi pentru pluginurile care au o nouă versiune! În plus acum pagina de pluginuri le grupează pe diverse criterii (active, recent active, inactive de mai mult timp).

img7

Mulţi se vor întreba dacă noua versiune va aduce probleme cu pluginurile ce le folosesc, sau nu? Anunţul WordPress asigură că "upgrades from 2.5 should be pretty painless". În fapt cu siguranţă sunt şi pluginuri care nu vor funcţiona. De exemplu cele ce se bazau pe jQuery 1.2.3, cel folosit de 2.5 şi 2.5.1. Noua versiune trece la jQuery 1.2.6 şi, mai mult, i-a şi schimbaţi locaţia în structura de fişiere, ceea ce, în mod sigur, va da peste cap unele pluginuri. Mai sunt şi alte modificări "în adâncime" ce ar putea afecta anumite pluginuri, dar numărul lor este, cred, mic. (Dacă tot am pomenit de jQuery, să spunem că a apărut astăzi jQuery UI 1.5.2 şi până la sfârşitul lunii am putea avea versiunea 1.6).

În fine, un lucru aş mai vrea să îl subliniez pentru că sunt sigur că mulţi publică în WordPress folosind programe gen Windows Live Writer sau Post2Blog. Versiunea 2.6 introduce noi măsuri de securitate. Pentru un blog mai sigur puteţi să blocaţi orice alte posibilităţi de publicare decât din back-end. Dacă doriţi însă să puteţi folosi programe pentru publicare, atunci la Setări, Scriere, asiguraţi-vă că aveţi bifate opţiunile pentru Remote Publishing.

img8

Şi cu aceasta am terminat vorbăria mea. Iată noutăţile majore din versiunea 2.6.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Lucianu spune:

    Cam enervant pentru ca nu are update automat… Iar cu ftp-ul dureaza putin pana faci un backup si update.
    Dar bine ca mi-a reusit… are unele imbunatariti sper ca totul sa fie ok.

  2. bogujoy spune:

    Cum ai facut? Ca la mine nu vrea sa mearga… tot imi arata blankul ala alb… shi l-am pus tot 2.5-ul…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *