Vreţi să citiţi CNet.ro de pe mobil?


Mă cam îndoiesc. Dar pe de altă parte am mai recunoscut că sunt mai primitiv în acest domeniu (mobile+internet). Poate unii chiar ar dori aşa ceva? Atunci trebuie doar să reţină adresa m.cnet.ro. Aici vine partea interesantă: nu am cheltuit nimic, decât cinci minute, pentru a avea o versiune… mobilă a sitului.

img42

Ca în articolul anterior, la mijloc e o ofertă ex-comercială, actualmente gratuită. MoFuse.com a decis la 14 iulie a.c. să îşi ofere gratuit serviciile valabile pentru conturile plătite. În principiu e vorba de posibilitatea folosirii unui domeniu propriu pentru versiunea mobilă. Până acum situl CevaSit.ro putea avea varianta mobilă doar în sistem CevaSit.MoFuse.com. Acum alege ce vrea, de exemplu M.CevaSit.ro. Un cont vă permite să aveţi până la cinci situri.

Ce înseamnă variantă pentru telefoane mobile? Evident problema esenţială este dimensiunea mică a ecranului, versus designul sitului, care poate e lat de 1000 de pixeli. De aceea MoFuse lucrează cu RSS-uri. Aceasta îi permite să ofere un sumar/cuprins, iar la deschiderea unui articol să conserve imaginile, dar reducându-le dimensiunea. Evident, ciao design, totul e concentrat pe informaţie. La nevoie puteţi manipula RSS-ul pentru o versiune specială pentru mobile, dacă aveţi dorinţe suplimentare de afişare a informaţiilor.

Chiar dacă nu aveţi un mobil cu conexiune la internet puteţi testa m.cnet.ro care va oferi un "simulator", inclusiv pentru iPhone. După cum vedeţi din captura de mai sus, la iPhone arată mai bine, sumarul incluzând prima imagine din articol. Vedeţi direct aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. Daniel spune:

  Numa nu merge adresa pe mobil, nu se poate face conexiunea.

 2. radu.capan spune:

  Dezamagitor ce scrii. Poate e ceva de moment? Eu din pacate nu pot verifica. A incercat altcineva?

 3. Daniel spune:

  OK, acum se incarca, merge bine 🙂 .

 4. La mine merge excelent. Am tastat simplu „m.cnet.ro” fara www si http … faina chestie!

 5. cristi spune:

  CNet.ro merge bine pe mobil de forma m.cnet.ro. Mi-am facut si eu cont pe mofuse.com si am facut setarile necesare de 3 zile dar nu am reusit sa obtin o adresa de forma m.domeniulmeu.ro ci imi merge doar http://domeniulmeu.mofuse.mobi/. Unde am gresit…? Ce trebuie sa fac…?

 6. radu.capan spune:

  Ciudat. Daca setarile in DNS au fost facute corect, atunci nu ar trebui sa fie vreo problema. Eventual reia. Sterge inregistrarea din DNS si repune. La mine a mers imediat dupa ce am adaugat inregistrarea in DNS.

 7. cristi spune:

  Am setat m.domeniulmeu.ro doar in contul mofuse.com la Custom Domain. Setarile in DNS trebuie sa le fac pe rotld.ro, nu?

 8. radu.capan spune:

  Aha! De asta nu va merge! Presupun ca aveti acces la administrarea DNS-ului. Daca da, trebuie sa adaugati o inregistrare CNAME care sa faca legatura intre m.domeniulmeu.ro si cnetro.mofuse.mobi. Cum se adauga inregistrarea? Aici depinde cine va gazduieste domeniul ce facilitati va ofera.

 9. jürgen.toth spune:

  Pentru webmasteri şi fanii iPhone o posibilitate de a transforma şi urmări aplicaţii şi site-uri este oferită şi prin http://apploop.com/

 10. jürgen.toth spune:

  Un site care permite crearea de site-uri web mobile, cu accent mai mult pe organizarea unei comunitati: WinkSite.com.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *