FileDEN.com: găzduire cu link direct!


Când am văzut adresa www.fileden.com m-am gândit că o fi un joc de cuvinte, fiind raiul fişierelor, FilEden, dar în schimb e FileDEN. Oricum, acest sit e un mic paradis. Faptul că găzduieşte fişiere într-un total de 1GB s-ar putea să nu îi împresioneze pe mulţi (eu sincer sunt până acum foarte mulţumim de Humyo – de fiecare dată mi-a mers la viteza maximă a conexiunii mele). Şi atunci ce e aşa special la acest sit?

img49

Vă mai fierb puţin. Printre alte minusuri ale acestui sit se numără faptul că nu permite upload la fişiere mai mari de 50MB. Traficul maxim admis (bandwidth) e de 50GB, adică dacă aveţi 1GB fişiere publicate, nu trebuie să fie descărcate de mai mult de 50 de ori (e rezonabil cred eu). Sunt interzise mai multe fişiere, precum cele executabile, scripturile, dll-urile şi altele (vezi aici). Ca viteză de încărcare la mine a mers doar la maxim jumătate din viteza mea maximă, ceea ce nu e excelent, dar am văzut situri şi mai slăbuţe la acest capitol. Captura de mai jos vă arată managerul de fişiere din FileDEN: se pot crea albume şi există un indicator vizual pentru ocuparea spaţiului şi consumarea lăţimii de bandă. Şi totuşi care e marele avantaj al acestui sit? Că permite link direct către fişierele încărcate!!!

img50

Da, multe situri ce găzduiesc fişiere permit publicarea lor şi descărcarea lor folosind o cale ascunsă. Unele dintre aceste situri permit eventual embed, precum în cazul fişierelor multimedia. Dar eu unul nu cunosc (dacă greşesc indicaţi-mi vă rog, prin comentarii) situri care să găzduiască fişiere oferind link direct. La ce poate fi util? Să zicem că aveţi un fişier flash de 10MB. Dacă îl ţineţi în spaţiul propriu, încărcat de 100 de ori duce la un consum de 1GB din lăţimea Dvs de bandă! Punându-l pe FileDEN, aveţi 50GB pentru astfel de fişiere problematice. Evident, pentru situri cu trafic uriaş contul gratuit de la FileDEN nu e salvator, dar dacă aveţi un sit cu spaţiu mic (să zicem 300MB) şi un trafic tot mic (să zicem 3GB), apelul la FileDEN poate fi salvator pentru fişiere mari gen FLV, SWF, MP3… Cine s-a ciocnit de astfel de probleme înţelege cel mai bine valoarea acestui sit.

Şi ca să fie şi ceva demonstraţie practică, iată două exemple, două fişiere flash pe care le pun ca link direct (click pe ele… un navigator bun le va „reda”) dar şi cu codul de rigoare pentru afişare în pagină. E vorba de două imagini panoramice pe care le-am realizat la începutul lunii la Bratislava. Trageţi cu mouse-ul de/pe ele pentru a vă roti în Bratislava.

www.fileden.com/files/2008/7/21/2012547/bratislava1.swf

 

www.fileden.com/files/2008/7/21/2012547/bratislava1.swf


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Florin spune:

    Imi puteti spune cu ce program ati imbinati imaginile pentru a rezulta panorama in format swf? Daca ar fi si gratuit ar fi excelent 🙂 .

  2. radu.capan spune:

    Vă invit să vedeţi articole anterioare, precum acesta. Din păcate eu nu ştiu programe gratuite decât care să genereze imaginea panoramică, nu şi să o transforme în flash. Sunt însă situri ce pot ajuta, precum acesta. Succes.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *