GMail în culori închise (2)


Anul acesta, la început de aprilie, scriam despre o temă închisă pentru GMail. Nu am testat-o atunci, dar am promis că o voi face. Astăzi "pielea" neagră a ajuns la versiunea 2.0 aşa că m-am decis să o testez. Iată cum arată acum pagina de întâmpinare la GMail. Nu ştiu voi cum consideraţi, dar după mine nimic nu întrece negrul ca eleganţă. Desigur, prea mult negru poate să deprime chiar, dar, în acest caz, după identificare, culorile închise rămân într-un procent rezonabil din spaţiul total.

img45

Vă amintesc că pentru a aplica interfaţa GMail Redesigned aveţi nevoie de Firefox şi de suplimentul Stylish. Cu ajutorul acestui supliment puteţi testa nenumărate alte schimbări de interfaţă, pentru tot felul de servicii mai cunoscute (gen YouTube) şi mai puţin cunoscute. Depozitul de interfeţe se află la UserStyles.org, care în acest moment nu merge din motive de… Bandwidth Limit Exceeded. Din fericire fişierul pentru GMail Redesigned este disponibil pe situl autorilor (vezi primul link în acest paragraf). Dacă instalarea face probleme (la mine a fost… nu prea înţeleg de ce) adăugaţi manual conţinutul fişierului CSS în pagina de opţiuni a suplimentului FF.

img46 img47

Dacă cele două capturi de mai sus vă dau o idee despre cum arată… de la depărtare tema, pun mai jos şi două capturi îndeaproape, cred eu convingătoare. Se vede că e o interfaţă lucrată, foarte lucrată, cu atenţie la detalii. Îmi place mult… chiar sunt foarte încântat de ea 🙂 .

img48

Să nu uit: tema merge şi cu conturile tip GMail via Google Apps şi versiunea 2.0 de la GMail Redesigned va fi inclusă cât mai rapid în suplimentul Better GMail. De asemenea: aceeaşi autori au în calcul să realizeze teme şi pentru Google Calendar şi Google Reader. De fapt pentru Google Calendar există deja una, dar cum UserStyles.org nu merge când scriu eu acest articol vă pot recomanda să luaţi scriptul de aici. Google Calendar va arăta super elegant, ca mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 3,50 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Eric spune:

    Ai si tu grija ce bagi ca mi-au terminat windowsu din cauza prostiilor astora de pluginuri si stiluri… Mersi oricum.

  2. radu.capan spune:

    Eu si acum folosesc GMail si GCalendar Redesigned. Mi-e greu sa inteleg cum un supliment Firefox si doua stiluri pot omori un sistem de operare. Problema e in alta parte. Pluginurile si stilurile nu au acces la ceva in afara Firefoxului. Vorbim de un supliment FF foarte funoscut si folosit, nu de ceva experimental.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *