Câteva liste: jQuery, Fonturi, CSS…


Aş dori astăzi să reunesc câteva liste care vor fi de interes pentru webmasteri. Punctul de plecare sunt două liste apărute chiar astăzi. Şi voi începe menţionând 20 Amazing jQuery Plugins and 65 Excellent jQuery Resources (SpeckyBoy). O primă observaţie: "amazing" nu e chiar gratuit, dar face oricum parte din trend-ul de a exagera titlurile. A doua observaţie: dacă urmăriţi constant noutăţile pe piaţa pluginurilor jQuery s-ar putea să găsiţi prea puţine noutăţi. Pentru ceilalţi listuţa e bună, mai ales a doua, cu cele 65 de resurse jQuery. Printre pluginurile "amazing" sunt mai multe care pe mine m-am dezamăgit, având cu buguri deloc minore (ex: Flexigrid).

img58

Tot astăzi a mai fost publicat un articol-listă interesant: 40+ Extremely Beautiful FONTS Hand-picked from deviantART (Noupe=. Aţi înţeles din titluri: e vorba de fonturi luate de pe devianART. Va trebui să consultaţi condiţiile de utilizare pentru fiecare font pe care doriţi să îl utilizaţi, unele putând eventual să ceară o mică plată pentru uz în proiectele comerciale. Printre cele 40 de fonturi sunt şanse să găsiţi şi unul care să vă placă, să vă fie util la un logo, antet de sit, headline-uri sau mai ştiu eu ce. Apropo de fonturi, revenim la SpeckyBoy, la un articol din această lună: Top 28 Free Font Directory Resource Sites. 28 de situri… cam suficient dacă sunteţi în căutarea unui font.

img59

În fine, aş mai nota la final câteva articole de pe SixRevisions. Am mai scris despre acest sit: webmasterii merită să îl urmărească – se scrie rar, dar bine:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *