Mygazines.com: publicaţii online


Am stat pe gânduri înainte să scriu despre acest Mygazines.com din două motive: 1) conţinutul este probabil în cea mai mare parte ilegal; 2) există şi conţinut +18. Probabil şi pe YouTube grosul îl reprezintă materialele ilegale, aşa că – atrăgând totuşi atenţia asupra aspectului legal – încerc să trec peste acest aspect. Cât despre problema a doua, există un filtru activat implicit, astfel că teoretic nimeni vizitând situl nu are cum să dea întâmplător peste conţinut nepotrivit.

img14

Cu cele două semnale de alarmă trase să vedem despre ce este vorba. Mygazines.com este un depozit de… magazine. În sensul de publicaţii, desigur. Aşa ceva avem pe Scribd.com, doar că acolo desigur sunt amestecate printre mii de tipuri de documente, sau pe Issuu.com, unde e ceva mai ordine. Dar Mygazines.com este primul sit pe care îl văd foarte bine structurat şi dedicat exclusiv publicaţiilor/revistelor/magazinelor (teoretic din orice ţară, dar o căutare la România returnează… zero materiale). Structura arborescentă este pe două nivele, pe primul găsind categorii precum: Arts and Culture, Children and Teens, Computers and Internet, Hobbies and Crafts… Probabil prima secţiune de interes pentru cititorii de la CNet.ro este Computers and Internet, care are subcategoriile: Animation, Gaming, Hardware, Macs, Networking, Nintendo, PCs, Playstation, Programming, Software, Technology, Web Development, XBOX.

Câteva linkuri directe ca exemplu: PC World numerele pe iunie, iulie şi august 2008. În unele cazuri (mă refer per ansamblu), unele reviste par scanate, altele publicate direct din fişierul sursă. Calitatea imaginilor este deci de la destul de decentă la bună. Pentru răsfoirea revistelor puteţi folosi săgeată stânga şi săgeată dreapta. Cu z faceţi zoom (in şi out). Aveţi şi posibilitatea de căutare în revistă. Dacă doriţi să ajungeţi mai rapid la un articol, click pe butonul articles. Dacă preferaţi să navigaţi vizual, daţi click pe butonul pages şi veţi avea o previzualizare a paginilor. E simplu de folosit. Nu lipseşte dimensiunea socială (comentarii plus rating). Dacă faptul că sunteţi în România v-a privat de accesul la reviste americane bune, atunci s-ar putea Mygazines.com să vă fie de folos. Atât cât va rezista situl, pentru că probabil poate fi uşor închis datorită problemelor de drepturi de autor.

img15


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *