Jing creşte cu… 2 la 2


Am scris prima oară despre Jing acum un an! A fost o recenzie cam acidă scrisă în comparaţie cu Camtasia. Îmi amintesc că am avut probleme cu instalarea programului şi abia pe un calculator cu Vista l-am putut testa. În fine, nu mi-a plăcut. Poate după un an ar fi cazul să îmi revizui părerea, mai ales că la aniversarea unui an de existenţă a devenit mai darnică: spaţiul de depozitare al materialelor (pe Screencast.com) a crescut de 10 ori, adică la 2GB, iar lăţimea de bandă la dispoziţie de două ori, adică la 2GB.

img21

M-am decis să retestez aplicaţia şi… a mers din prima. Cred că problema cea mai mare rămâne în continuare limitarea materialului video înregistrat la 5 minute. E evident o metodă de protecţie pentru spaţiul oferit gratuit, care s-ar ocupa mult mai rapid dacă oamenii nu ar fi constrânşi să spună ce au de spus în 5 minute. Probabil însă că nu sunt mulţi cei care să aibă răbdare să urmărească un tutorial mai lung de atât, astfel că poate nu e chiar aşa de rău.

img22

Şi uite aşa, acum îndrăznesc să îl recomand chiar cu căldură (nu că aş uita toate limitările lui, precum formatele de export sau imposibilitatea scalării clipurilor). Pentru cei care au nevoie – nu prea des – să realizeze scurte materiale prin care să explice cuiva (ex: clienţilor) cum să facă nu ştiu ce (să se logheze la un sit, să descarce ceva, să…), Jing poate fi excelent. Să nu uităm că nu impune să fie folosit doar în conjuncţie cu Screencast.com, Dvs putând să vă salvaţi imaginile şi flash-urile şi pe propriul calculator sau pe un server FTP. Dar e extraordinar de simplificat lucrul în combinaţia Jing+Screencast. Merită să încercaţi. Nu am ştiut ce să înregistrez demonstrativ aşa că am ales în cele din urmă un sit despre care mi-a scris Jurgen. Detalii mai încolo… (Mai jos veţi vedea un alt minus al programului: calitatea sunetului… doar că nu am folosit un microfon sau ceva mai profesionist pentru înregistrare… sunetul e aşa cum l-a prins el din aer, mai tare tastele şi mouse-ul decât muzica 😉 .)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *