Pluginuri jQuery de la Eyecon.ro


Eyecon.ro vă pune ceva? Eu mă gândesc imediat la Interface, acea minunată librărie de efecte ce se adăuga ca o mănuşă la jQuery… acum un an însă. Nu am idee de ce Ştefan Petre nu a mai continuat proiectul, jQuery dezvoltându-şi acum jQuery UI, care până acum nu mă prea impresionează. Dar să revenim la Eyecon.ro. Pe acest sit găsim câteva pluginuri jQuery excelente, precum recent lansatul Color Picker, ilustrat în captura de mai jos. Poate fi folosit în pagină (flat mode) sau apelat la un click pe un control pentru imagine. În pagina tocmai indicată veţi găsi exemple şi instrucţiuni, având şi posibilitatea de a descărca scriptul.

img16

Un alt script este ZoomImage, dezvoltat în noiembrie trecut. Nu am ajuns să verific dacă pluginul merge cu ultima versiune de jQuery sau nu… sper că da, deşi din noiembrie 2007 nu mai figurează ca actualizat. Oferă un mod de deschidere (zoom) atât de elegant… mi-ar place un plugin WordPress care să ofere un astfel de efect. La Cybernetnews.com am văzut folosit un astfel de efect (nu ştiu dacă ZoomImage sau altceva între timp m-am lămurit, e vorba de WP Highslide).

img17

Ar mai fi de menţionat Slot Machine, un fel de joc scris cu jQuery, şi Space Gallery, un plugin jQuery ce oferă un mod interesant de afişare a unei suite de imagini. Sperăm în cât mai multe şi bune pluginuri de la Eyecon.ro. Felicitări autorului lor!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Stefan Petre spune:

    ZoomImage este compatibil cu ultima versiune jQuery. Multumesc de promovare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *