MixTurtle: alt motor de căutare pentru muzică


Lista tot creşte, nu? Cu tonele de muzică existente pe internet se găsesc numeroase forme de "exploatare". Reţeta e: simplitate, dar cu facilităţi utile. Aşa începuse WorryAboutYou, decăzut după puţin timp într-o pagină plină de reclame sexy şi porno între care abia găseşti boxa de căutare de muzică. Va ajunge aşa şi situl asupra căruia dorim să ne oprim şi acum? Nu avem nici un motiv să garantăm că nu, sau că da.

img23

Lăsând însă viitorul – sumbru sau nu – să vină la vremea lui, să ne bucurăm astăzi de MixTurtle.com, un sit care, fără să îşi dezvăluie sursele (mp3-urile de pe internet? clipurile YouTube? altele?) permite căutarea rapidă de muzică. Încă de la scriere se oferă o listă de sugestii, cu numele unor artişti sau formaţii. Un click pe o piesă din lista de rezultate va porni audiţia ei (de apreciat că de regulă unei piese i se găsesc mai multe surse alternative, astfel că dacă una nu merge puteţi încerca cu următoarea sursă). În mod ciudat, în această versiune cel puţin, nu poţi sări înainte sau înapoi în melodie, doar porni sau opri (tot cu click).

Interesantă este facilitatea creării de playlist-uri. Cu un click pe plusul de lângă o piesă ea e adăugată într-o listă. Cum regăsiţi lista? Cu un click dreapta pe pagina web. Veţi vedea lista pieselor şi un buton de salvare. Aici e aici: salvarea presupune deschiderea unui cont. Cum adresa de email nu este verificată (din nou: acum cel puţin, aplicaţie e evident încă în lucru) puteţi indica una fictivă, cum am făcut eu în screencast-ul de mai jos. Cu adresa de email (falsă sau adevărată) plus parola aleasă puteţi regăsi ulterior selecţiile şi asculta. Ceea ce îmi place este că o selecţie este ascultată piesă după piesă, fără să trebuiască după fiecare să apăsaţi pe play. Merge toată de la sine, una după alta. Selecţiile le puteţi eventual salva şi oferi pe situl Dvs ca linkuri. Iata de test una:

http://adresafalsa.mixturtle.com/selectie-sting.html

Iar acum să lăsăm screencast-ul să vă ofere o idee despre cum funcţionează acest sit. Nu m-am preocupat ca audiţia să fie prea bună, dar… imaginea contează 🙂 . Mulţumim Jurgen pentru sugestie!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Andrei D spune:

    Link-ul e chiar bun si intr-adevar, se navigheaza usor; am dat cateva click-uri si am constatat ca si calitatea sunetului e ok.
    Eh, da… mi-am facut cont cu adresa mea de „tavaleala”. 🙂
    Nu intotdeauna agreez YTube… multam fain pentru pont!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *