WordPress: Register Plus


Am susţinut şi susţin că WordPress este un CMS extraordinar! Dacă ceva nu îţi place la el, aproape întotdeauna poţi rezolva printr-un plugin… chiar dacă aceasta înseamnă uneori să ţi-l scrii tu. Şi credeţi-mă, cei cu minimă experienţă de programare nu vor avea probleme să scrie pluginuri pentru WP. Acum însă doresc să mă opresc la un plugin care deschide noi orizonturi: Register Plus.

img22

Să o luăm mai de departe. Vă amintiţi câmpurile definite de utilizator (aici şi aici)? În mod implicit, WordPress, fiind dedicat în special blogurilor, are per articol doar câteva câmpuri (autor, dată, titlu, conţinut, fragment…). Dacă cineva vrea să extindă această structură o poate face folosind custom fields. Din păcate WordPress nu a gândit o arhitectură similară pentru utilizatori, la care în mod implicit li se cere un nume de utilizator şi un email, opţional nume, prenume, AIM, Yahoo, scurtă biografie şi altele. Dacă însă vrei mai mult? Desigur, structura tabelelor permite aşa ceva, dat fiind că există tabela wp-users, unde se ţine lista membrilor cu datele de bază, şi wp-usermeta, unde poţi adăuga orice alte informaţii vrei, per user. Vă sperie lucrul pe tabelele WordPress? Nici o problemă: un canadian s-a ocupat de aceasta scriind Register Plus (pluginul mi-a plăcut atât de mult încât am tradus fişierul PO/MO, şi autorul îl va include într-o versiune următoare).

Să vedem ce poate face. Oho! Multe. Încerc să fac o listă:

– utilizatorii să îşi specifice de la început parola (altfel primesc una aleatoare în email)
– să existe un "măsurător" al temeiniciei parolei (vizibil la înscriere, nu doar în profil)
– logoul WordPress să fie înlocuit cu un alt logo, propriu
– activarea conturilor printr-un link primit prin email, cu o perioadă de graţie configurabilă
– intrarea în "clubul" membrilor doar cu invitaţie!
– CAPTCHA la înscriere
– folosirea de reguli gen Disclaimer, Licence Agreement şi Privacy Policy
definirea de câmpuri obligatorii la înscriere!
definirea de noi câmpuri la înscriere sau doar în profil (ex: sex, vârstă, localitate…)
compunerea structurii emailurilor primite de membri la înscriere, precum şi de către administrator (gata cu clasicele emailuri… acum le poţi scrie tu, cum vrei!)
– reguli CSS pentru identificare şi înscriere

E o listă lungă, nu? Şi care schimbă mult din ceea ce ştim că oferă implicit WordPress. Sunt câteva lucruri care mi-ar place foarte mult. De exemplu să se poată lăţi (poate chiar restructura) coloana de la login, mai ales când sunt multe câmpuri. Dar mai ales ca partea de identificare/înscriere/actualizare profil să poată fi inclusă într-o pagină din designul front-end-ului. Asta chiar ar fi extraordinar!

img23

Iată cum ar putea arăta pagina de înscriere şi de identificare… Nu am adăugat câmpuri la înregistrare pentru că ar fi fost prea lungă captura din stânga.

img24


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *