Alt player MP3 de la Yahoo


Am scris la început de an despre Easylistener, o interesantă şi estetică soluţie pentru a „asculta” o pagină web cu linkuri spre piese MP3. De asemenea respectivul flash poate fi configurat şi punctual spre anumite piese MP3. Dar nu e singura soluţie pe care ne-o propune Yahoo. Persona nu am aflat decât recent de Yahoo! Media Player: se poate să fie online de luni sau ani, dar poate mai sunt şi alţii ca mine, care să găsească pagina ca fiind o noutate.

Dido: Hunter
Cranberries: Linger
Seal: Kiss From A Rose
Sting: Every Breath You Take
Bryan Adams şi Mel C: When You’re Gone

Ce permite această pagină? Ceea ce probabil aţi văzut deja. Transformă într-o pagină web linkurile spre piesele MP3 adăugându-le în faţă un buton de play. Un mic şi – zic eu – de asemenea elegant player va fi afişat într-un mod ce poate fi extins sau redus la o mică bară în stânga-jos. Dacă pagina este foarte lună, player-ul va pluti pentru a fi mereu în partea vizibilă. Şi ştiţi care e partea cea mai bună? Nu e nevoie de un doctorat pentru a folosi acest player. Trebuie doar următoarea linie să apară în pagina web cu piesele MP3 (nu e neapărat în secţiunea HEAD).

<script type="text/javascript" src="http://mediaplayer.yahoo.com/js"></script>

Pentru cei pretenţioşi există o documentaţie pentru acest player, în care de exemplu se explică şi modul de ataşare a unei imagini (ex: coperta albumului) la o piesă MP3.

Player-ul arată cam aşa (dar nu daţi click pe el că e doar imagine! daţi click în stânga-jos unde se află cu adevărat, dacă nu citiţi această pagină prin RSS).

PS: Atenţie! Pentru mulţi e clar dar poate totuşi trebuie subliniat că piesele MP3 sunt de regulă mari (3-5MB), iar mulţi vizitatori care le ascultă poate însemna consumarea (prea) rapidă a lăţimii de bandă. Din păcate majoritatea serviciilor de găzduire de fişiere nu permit link direct spre piesă, făcând acest script de la Yahoo inutil. Dar sunt şi excepţii, precum Fileden pe care îl şi folosesc în această pagină cu piesele de mai sus puse spre exemplificare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *