Brain Challenge: teste pentru creier


Ce face creierul dumneavoastră în vacanţă? Are şi el liber, sau îl mai puneţi din când în când la lucru? Iată un joc cu care îi puteţi "testa" capacitatea, sau pur şi simplu să îl antrenaţi. Brain Challenge ne propune diverse teste: de logică, de calcul matematic, de memorie… Începeţi cu un test de deschidere, în urma căruia vi se va spune cât la sută din capacitatea creierului dumneavoastră o folosiţi – având în vedere că majoritatea oamenilor folosesc 10%. Odată dat testul, puteţi juca mini-jocurile individual, sau puteţi da un test zilnic, urmărindu-vă evoluţia. Vă puteţi şi testa nivelul stresului, deblocând apoi alte mini-jocuri.

img49

Sunt chiar prea multe ca să le pot descrie pe toate, aşa că voi alege câteva dintre ele. De exemplu, avem de ales cel mai greu obiect dintre nişte obiecte puse pe o balanţă. Avem uneori câte un obiect pe fiecare taler, alteori două obiecte într-o parte şi unul în cealaltă, sau uneori două balanţe. Să nu indicaţi obiectul care vi se pare dumneavoastră în mod logic mai greu – de exemplu, vaporul ca fiind mai greu decât maşina. Cel mai greu trebuie indicat în funcţie de ceea ce arată balanţa. Capacitatea vizuală ne-o putem testa alegând dintre două sau mai multe mingi, ce sar fiecare în timp diferiţi, pe cea care sare cel mai sus. Rapiditatea calculului matematic o demonstrăm alegând dintr-un careu de mai multe numere "calea" care corespunde unei anumite operaţii: pornind de la un număr dat, alegem numărul care este rezultatul adunării lui 3, de exemplu, la numărul iniţial, şi tot aşa mai departe.

img52 img50

img53 img51

Există şi teste pentru copii, în care între paşi este acela de a reface un "mozaic" – o figură dată din mai multe bucăţi; sau de a rezolva "ecuaţii" în care termenii sunt două figuri; sau calcule de genul ?+3=5. În cazul testelor de stres avem cam aceleaşi "probe", dar în condiţii de stres: cu linii colorate traversând ecranul, cu insecte plimbându-se pe ecran, cu imaginea văzută ca prin apă… Mai avem şi teste Multitask, în care trebuie să facem mai multe lucruri deodată: să dăm răspunsul la teste în timp ce echilibrăm cu săgeţi stânga-dreapta un urs panda pe o minge, sau în timp ce ajutăm un tigru să înainteze ca să nu fie călcat de maşină. Nu ştiu cât de ştiinţifică este baza acestor teste, dar sunt incitante, şi varietatea lor şi posibilitatea de a înregistra progrese şi de a urmări în timp acest lucru face acest joc deosebit de atractiv. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *