Dapper.net: joacă cu conţinuturi web


Dapper.net mi-a făcut o impresie foarte bună! M-am aşteptat la un "mixer" clasic de RSS-uri, dar de fapt situl oferă mult mai mult decât atât. De fapt el permite crearea de dapp-uri, un concept/format propriu, dar care poate fi exportat în diverse formate, printre care RSS şi widget iGoogle de exemplu. Punctul de pornire poate să fie un sit sau un rss (şi mai multe surse deodată). La ce bun?

img70

Sunt mai multe scenarii. E recomandabil să vedeţi cele două screencast-uri, de aici şi aici. Eu am să dau doar două exemple concrete. Să luăm un sit care nu are RSS dar care are totuşi o pagină de noutăţi (mă voi servi de Ercis.ro, unde există RSS, dar facem abstracţie de el – exerciţiul se aplică pe orice sit are pagină de noutăţi şi vrem feed pentru ele). După cum puteţi vedea în capturile de mai jos, Dapper mi-a permis să indic adresa sitului ca sursă pentru dapp, apoi a afişat situl într-un fel de navigator în navigator, unde am putut să indic cu mouse-ul ce elemente să ia în calcul. Dacă linkurile ar fi fost însoţite de o scurtă descriere, aş fi putut-o lua şi pe aceea. Dacă erau imagini şi acelea se pot adăuga. Se poate deci crea un dapp cu ce elemente dorim noi. La final, după cum spuneam, dapp-ul poate fi exportat de exemplu ca RSS (captura din dreapta), iar linkul poate fi configurat (Get a nice short URL).

img71 img72

A doua variantă presupune folosirea unui feed sau unor feed-uri RSS ca intrare. Mixul de fluxuri RSS îşi poate avea utilitatea lui (ex: surse asemănătoare, de exemplu despre albine sau Vista). Dar şi cu un singur feed se pot obţine lucruri interesante.

img73 img74

Iată două moduri de exportare pornind de la un fed (al nostru): ca gadget iGoogle şi ca flash. Nu e rău, nu? Dapper.net chiar permite nişte lucruri interesante, uşor şi rapid! Bravo!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *