Adaptări la partea de administrare a WordPress (II)


Pentru meniurile din WordPress am folosit mult timp Admin Drop Down Menus de la YellowSwordfish. Pluginul a fost însă abandonat după WP 2.5, autorul susţinând că nu mai are timpul suficient pentru a-l întreţine. Din fericire sunt numeroase alternative, iar noul meu favorit este Ozh’ Admin Drop Down Menu. În fapt Ozh are un minunat sit cu mai multe lucruri dedicate WP şi poate ar merita o abordare separată/specială.

img108

img109

Acum rămânem însă la pluginul lui pentru meniuri. Vedeţi în captura de mai sus cum navigarea din două clickuri, implicită în WordPress nativ, se uşurează cu meniurile drop-down. În plus şi arată bine, astfel că nu prea văd de ce cineva nu ar dori să îşi uşureze partea de administrare cu acest plugin. În mod îmbucurător am constatat că mai multe alte pluginuri ţin cont de acesta (în fapt există o reţea mai vastă de dependenţe, voite sua necesare între pluginuri). De exemplu Fluency Admin (a se vedea articolul Adaptări la partea de administrare a WordPress) suportă pluginul Ozh pentru meniuri, cum demonstrează captura a doua de mai sus.

Şi Adminimize (ajuns recent la versiunea 1.4.1) ţine cont de Ozh, oferind o integrare plăcută. În treacăt am mai pomenit acest plugin. Să ne oprim puţin mai mult. Pluginul permite modificarea a mai multor elemente din design-ul back-end-ului WordPress (evident la partea intitulată Backend options, vizibilă şi în captura de mai jos). Dacă e să o luăm de sus în jos pluginul permite: modificarea lăţimii barei laterale de la secţiunea de scriere/modificare, fie fix în pixeli fie procentual; poate fi configurat şi colţul dreapta-sus cu informaţiile despre utilizatorul logat; subsolul poate fi ascuns; dacă doriţi să ajungeţi rapid la boxa de scriere activaţi WriteScroll; dacă modificaţi în mod curent data posturilor, activaţi şi Timestamp; în fine, puteţi seta ca scriptul Thickbox să folosească tot ecranul. Acelaşi plugin oferă la secţiunile legate de meniu şi scris diverse opţiuni pentru a "tăia" din accesul utilizatorilor ne-admini. Dar poate primul motiv de utilizare al acestui plugin este posibilitatea punerii unor teme generic pe back-end: secţiunea Set Theme, bifaţi utilizatorul sau utilizatorii vizaţi şi din lista de jos alegeţi tema. Vom găsi acolo şi variaţii la Classic şi Fresh ce integrează pluginul Ozh.

img111

Întorcându-ne la meniuri, să mai spunem că există şi alte pluginuri cu efecte asemănătoare. Le regăsiţi de exemplu sub tagul menu în directorul oficial de pluginuri WP. Exemple concrete: Lighter Menus, WordPress CSS Drop-down Menu sau Multi-level Navigation Plugin.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Lucianu spune:

    Bun … buna asta… cu meniurile 😀 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *