AppJet: programare instant


Uau… Pasionaţii de programare au o nouă jucărie. Dacă o ştiţi de mult nu e nouă, dar nu cred că mulţi au auzit de ea. Adresa "jucăriei" este AppJet şi, aşa cum sugerează şi numele, e vorba de crearea rapidă de aplicaţii web. La o vedere mai în profunzime descoperim că nu e vorba doar de o jucărie ci de un instrument serios. Cred că o lipsă mare pentru moment e lipsa unei viziuni de viitor a webaplicaţiei (adică nu ştii dacă îţi scrii acum o aplicaţie dacă o vei avea pe veci găzduită gratuit de AppJet.com sau nu), dar ca instrument eventual de învăţare este extraordinar! Sau pentru proiecte limitate temporar.

img112

AppJet foloseşte un limbaj propriu de programare, dar care nu este deloc dificil şi cine ştie programa deja de exemplu în PHP nu va avea mari probleme de adaptare. Ideea este în esenţă uşurinţa, posibilitatea de a programa din navigator fără nevoia unui program instalat. În plus scrii aplicaţia şi o poţi testa imediat în partea dreaptă a codului. Există un sintetic şi foarte bun ghid introductiv de programare pe care îl puteţi parcurge în 5 minute pentru a afla dacă AppJet este pentru Dvs sau nu.

Aplicaţiile rezultate pot fi salvate pe AppJet, chiar cu un nume de subdomeniu. Puteţi încerca greutate.appjet.com, scris demonstrativ de mine. Mai mult – dar nu am testat – aplicaţiile pot fi accesibile şi pe domeniu propriu via setări DNS. Şi dacă vă face impresia că e vorba de fapt de JavaScrips să spunem că AppJet permite scrierea de aplicaţii AJAX şi că are de exemplu o clasă storage ce permite salvarea permanentă a datelor. Documentaţia, nu atât de bogată cât mi-ar fi plăcut mie, o găsiţi aici. Mai jos vedeţi codul aplicaţiei create demonstrativ (se poate vedea şi aici).

img113

Vă interesează? Daţi drumul creativităţii şi programaţi! Şi poate cel mai bun start este să porniţi de la aplicaţii existente, folosind butonul de "clonare". Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *