Executor: un nou câştigător?


Am vorbit recent de Speed Launch, un produs al laboratoarelor Microsoft care nu cred că a impresionat pe cineva. Dar zilele acestea tot mai multe bloguri au început să vorbească despre Executor, un program danez pe care l-am testat în cele din urmă, cedând ispitei. Iar surpriza este mare, atât de mare încât îndrăznesc să spun că din mai multe puncte de vedere îl pune în umbră pe Launchy cel îndrăgit de toţi.

img152

img153

Practic programul acesta ştie să facă atât de multe încât aş putea umple pagini. E bine? E rău? În primul rând ca şi consum de memorie este puţin peste Launchy, ceea ce nu e tocmai bine. Dacă vă sperie programele complexe, partea bună la Executor este că facilităţile mai elevate nu vă stau în cale. Puteţi folosi programul aşa cum îl descărcaţi, fără vreo configurare, şi va merge excelent (unde mai punem că are variantă fără instalare). Din capturile de mai sus şi de mai jos aţi înţeles deja câteva lucruri: că permite lansarea cu rapiditate a programelor instalate pe calculator (indexând meniul Start dar şi orice altă resursă indicaţi Dvs); suportă interfeţe, poate nu aşa frumoase ca la Launchy (şi cu siguranţă cu mici bug-uri când e vorba de transparenţă); permite nu doar lansarea de programe ci şi de documente sau muzică, precum şi de pagini web sau căutări online; ceea ce mă bucură mult este că permite de asemenea frunzărirea harddisk-ului, după cum vedeţi în captura cu e:’Web’; oferă şi funcţii de calculator, inclusiv cu funcţii precum exponent, logaritm sau de trigonometrie; are o listă de comenzi ce permit sistarea sonorului (mute), restartarea calculatorului (?restart), golirea coşului de gunoi şi multe altele; cu comanda app aveţi lista aplicaţiilor deschise, iar un click dreapta pe o aplicaţie vă va oferi câteva opţiuni interesante; şi tot aşa mai departe…

img154

Vedeţi pagina cu documentaţia programului, precum şi cea cu lucruri mai puţin ştiute. Avansaţii în utilizarea calculatorului se vor bucura de posibilitatea definirii de comenzi proprii, precum şi de posibilitatea atribuirii de combinaţii de taste la orice comandă. Ce mai: este un program teribil! Obişnuit cu Launchy l-am pus să se lanseze cu Alt+Space, dar combinaţia de lansare poate fi stabilită de fiecare după plac. Încercaţi-l!

img155 img156


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Eu spune:

    Eu nu pricep cum pot cauta fisiere, adica de genu cum e desktop.google… Stie cineva?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *