QuarkXPress 6 – setarea paletei de culori


Se recomandă ca înainte începerii editării unui nou document în QuarkXPress, să se regleze paleta de culori ce va fi folosită în lucrare. Aceasta se poate face din meniul de sus Edit – Colors sau din combinaţia de taste: Shift F12 (imaginea 1).

img178

De obicei, softul este programat pe spaţiul de culoare Cyan, Magenta, Yellow, blacK, folosit în industria materialelor tipărite.

Pentru a crea o nouă culoare, în rubrica "Default Colors", se apasă pe butonul "New" şi apare "Edit Color" (imaginea 2), în care utilizatorul are o multitudine de palete cu care poate alcătui sau schimba componenţa culorilor în funcţie de scopul documentului (pentru internet sau tipar).

În imaginea 3, observăm întreaga paletă de culori disponibile în QuarkXPress şi exemplificăm crearea unei culori spot (prelucrate) Pantone Violet C din paleta Pantone Solid Coated.

img179 img180

Compunerea unei noi nuanţe în spaţiul Red, Green, Blue se produce la fel ca celelalte culori, cu menţiunea că se selectează spaţiul RGB şi se debifează "Spot Colors" (imaginea 4).

La final, după rezultarea nuanţei dorite, se dă "OK", culoarea apare alături de celelalte în tabelul rubricii, şi se apasă butonul "Save" (imaginea 5).

img182

De menţionat că nuanţa Registration se foloseşte la separaţia de culori şi apare pe toate planele, în cazul tiparului fiind folosită la semnele de tăiere, crucile de potrivire etc.

La crearea unui document nou în QuarkXPress, pentru a vizualiza rubrica de culori, se va merge la meniul de sus Windows – Show Colors sau cu tasta F12.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *