SQL Buddy: destul de prieten(os)


Când vine vorba de administrat baze de date MySQL favoritul meu este SQLyog. Dacă doriţi soluţii online, cea mai cunoscută este desigur phpMyAdmin, dar nu e singura. O alternativă interesantă este SQL Buddy (versiunea 1.2.9 la 17 august a.c.). Este vorba tot de o soluţie open source şi care este parţial localizată în limba română dar partea bună este că traducerea se poate face online deci oricine poate contribui imediat la proiect.

img219

Despachetaţi arhiva în directorul serverului Dvs local şi "lansaţi" SQL Buddy. Veţi fi întâmpinat de o boxă ca mai sus în care daţi datele de identificare. Click pe Submit şi sunteţi deja în baza de date. În funcţie de drepturile contului folosit veţi putea doar citi, ori şi modifica tabele şi datele lor, sau chiar administra utilizatorii şi drepturile lor. E de apreciat interfaţa curată, precum şi apelul la AJAX pentru o încărcare mai rapidă a datelor. Există chiar taste ce măresc viteza navigării. Dacă aveţi datele afişate în tabel atunci puteţi cu h trece la următoarea pagină de date iar cu g să mergeţi înapoi. Sunt şi alte taste utile în navigare.

Per ansamblu impresia este plăcută. Cred că în special pentru începători SQL Buddy e o webaplicaţie mai prietenoasă decât phpMyAdmin. Este oricum un produs ce merită urmărit şi să sperăm că vor fi şi români care să i se asocieze pentru o interfaţă 100% în limba noastră.

img221

img220


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *