QuarkXPress 6 – lucrul cu text în pagina master


Adăugarea unei boxe automate de text în pagina-master se face din meniul de sus, File – New – Project sau din taste CTRL-N. În rubrica "New Project", dacă bifăm opţiunea "Automatic Text Box", aceasta apare în pagina master, fiind delimitată de dimensiunile marginilor ("Margin Guides"), şi pe toate paginile documentului bazate pe acea pagină master (imaginea 1). De menţionat că, într-un fişier QuarkXPress, o pagină master poate conţine o singură boxă automată de text.

În cazul în care se încearcă introducerea unor cuvinte sau cifre în boxa automată de text, apare o rubrică având mesajul "The automatic text box on a master page can’t contain text" (Într-o pagină master, boxa automată de text nu poate conţine text), deoarece aceasta este rezervată exclusiv paginilor documentului şi redă automat continuarea frazelor pe paginile următoare.

img231

Pentru a scrie un text pe pagina master , de obicei antetul sau elementele comune a mai multor pagini, se şterge boxa automată de text sau se produce o nouă boxă de text şi se scriu literele sau cifrele în interiorul ei.

Pentru a crea o nouă boxă de text , se apasă tasta F8 sau în meniul de sus Window – Show Tools, vizualizându-se rubrica "Tools", de obicei în stânga ecranului (imaginea 2). Când există deja pe ecran această rubrică, în meniu la "Window" apare "Hide Tools".


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *