Schimbare de design la CNet.ro


Zilele acestea mai multe situri cunoscute şi-au schimbat designul. 27 august – TechCrunch; 28 august – DigitalInspiration; 29 august – jQuery. Nu este uşor să schimbi un design. În special psihologic. Fac situri de aproape un deceniu şi am avut de mai multe ori parte de protestele unor vizitatori fideli când am schimbat designul (de exemplu la Catholica.ro). Sunt sigur că nu e schimbare de design care să nu împartă vizitatorii (nu neapărat în tabere egale) în nemulţumiţi şi mulţumiţi. Dacă veţi citi comentariile la schimbările de design tocmai amintite veţi vedea şi acolo n persoane care, mai politicos sau nu, au protestat împotriva schimbării designului. Poate cea mai neinspirată (uite că sunt şi eu din tabăra nemulţumiţilor) e cea de la jQuery. Rockerul din design şi opţiunea pentru prea mult negru nu ştiu câţi o vor găsi atrăgătoare. Dar… mai grav… sunt problemele de afişare. De exemplu în IE noul design de la jQuery dă multe şi urâte erori (poate când veţi citi materialul ele vor fi corectate, de aceea am pus mai jos nişte "dovezi"). Ca de obicei, în FF şi Opera totul merge fără probleme.

img232

Pur întâmplător astăzi am schimbat şi noi designul. Şi ca să reduc numărul nemulţumiţilor am optat pentru schimbări mai mici. Este o altă temă, Vesper, în locul excelentei teme Subtle. De ce am schimbat tema? Cine ne citeşte ştie deja: datorită unor probleme JScript. Acum avem instalat pluginul Shadowbox şi ne va fi mai uşor să indicăm unele linkuri. Am dorit apoi să ne… lăţim (tema Subtle ne limita ca lăţime), dat fiind că prea puţini mai au rezoluţii de 800×600 (ne pare rău pentru acei cititori… poate vor prefera să urmărească feed-ul). În fine, am dorit o temă mai curată. Desigur, încă suntem în experimente, dar sper să nu deranjeze pe prea mulţi schimbarea de design (pe cei ce ne citesc exclusiv pe feed evident nu îi va deranja). După cum vedeţi am preluat elemente de design din vechiul sit, astfel că aduce cumva cu el. Blocul de reclame a fost ridicat în pagină, dar cred că rămânem la un nivel de decenţă, nu? Din păcate avem şi noi cheltuielile noastre (CNet.ro "mănâncă" 30-40GB lăţime de bandă lunar).

Nu am să o mai lungesc. Mai jos vedeţi în paralel vechiul şi noul design. (Repet: la noul design încă se mai lucrează… vor mai fi mici modificări…)

img236 img235

PS: Rugăm să ni se semnaleze eventuale erori/probleme, inerente la schimbări de design. Din testele mele lucrurile merg similar de bine în IE7, FF3 şi Opera 9.5.

PS2: După nici 24 de ore rockerul de pe jQuery a dispărut. Citiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. Raimi spune:

  Eram obisnuit cu vechiul design, dar nu e nicio problema ca e altul nou. La un moment dat mai ales in site-urile realizate cu WP o schimbare de design aduce un suflu nou. Dupa mine e ok.

 2. Aj4x spune:

  Dupa parerea mea este o schimbare in bine. Situl aduce mult mai multa placere in a-l citi, iar reclamele sunt amplaste in asa fel incat sa nu incurce utilizatorul.

 3. nelu spune:

  Nicio problemă cu schimbarea. Eu zic că e mai bine acum. Vă citesc cu placere articolele publicate.

 4. gxg spune:

  Si site-ul Scribd si-a schimbat design-ul in aceasta saptamana.

 5. cristi spune:

  CNet.ro poarta o „haina” noua dar in aceeasi linie clasica. Chiar daca ati fi optat pentru schimbari mai radicale, nu as fi avut motive de nemultumire. O schimbare ce aduce o imbunatatire vizuala si functionala, este oricand binevenita. In ultimele zile, feedurile cu trafic mare au inceput sa aiba linkurile itemilor la feedproxy.google.com, nu la feeds.feedburner.com. Azi am observat ca CNet.ro are link-ul schimbat. Felicitari!

 6. Corneliu spune:

  Felicitări! Imi place. O mică observaţie în baza rugăminţii: cred că trebue înlocuit to din linia comentariilor >5 comentarii to “Schimbare de design la CNet.ro”<

 7. radu.capan spune:

  Multumesc pentru comentariile binevoitoare si pentru observatii.

 8. -Hawkeye- spune:

  Arata mult mai bine acum. Chiar era cazul sa vedem o schimbare 🙂 .

 9. Lord UnR34l spune:

  Diferenta nu e mare, dar vizibila si placuta. Felicitari pt modul cum ati integrat publicitatea, sunteti singurul site care imi place cum a facut-o. Tineti-o tot asa (cu articolele grozave si siteul asemenea).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *