QuarkXPress 6 – setarea marginilor în pagina master


La crearea unui nou document reglarea dimensiunilor marginilor (distanţa până unde se delimitează textul într-o carte, revistă, broşură) se face din meniul de sus File – New – Project, la rubrica "New Project" – "Margin Guides".

img240

După realizarea unui fişier nou, pentru a modifica liniile de ghidare a marginilor, din meniul de sus se selectează Page – Display – A-Master A (imaginea 1) şi astfel se face trecerea de la paginile documentului (Layout) la pagina master (în cazul nostru, "A-Master Page"). Apoi, încă o dată, din meniul de sus Page – Master Guides, apare rubrica din imaginea 3, unde se pot regla marginile ce delimitează textul (Margin Guides), numărul de coloane (Columns) şi distanţa dintre ele (Gutter Width).

img241

Modificările se vor aplica pe paginile documentului bazate pe acea pagină master conform articolului QuarkXPress 6 – modificarea paginii master şi aplicarea în paginile documentului. De menţionat că, rubrica "Master Guides" apare numai când este activ meniul pentru pagina master (Page – Display – A-Master A) nu şi pentru restul paginilor din componenţa documentului. De asemenea, dacă există mai multe pagini master (de exemplu: A-Master A, B-Master B, C-Master C etc.), se selectează acea pagină master pe care dorim să o modificăm (vezi imaginea 4).

Pentru a ne întoarce la paginile fişierului, facem din nou trecerea de la "A-Master A" la "Layout" prin Page – Display – Layout.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *