Picasa Web Albums… alte noutăţi


Am scris acum câteva zile despre noutăţile apărute pe Picasa Web Albums, respectiv m-am oprit mai in extenso la recunoaşterea feţelor din fotografii. Dar mai sunt şi alte noutăţi. Cele promovate la afişarea albumelor sunt: 1) Descoperiţi fotografii din întreaga lume aflate pe pagina Explorare. 2) Încărcaţi fotografii prin email. Consultaţi Setări pentru a începe. 3) Adăugaţi licenţă Creative Commons pentru fotografiile dvs.

Să începem cu noua pagină de explorare, pe care o vedeţi mai jos. Avem o selecţie de fotografii (nu pot decât presupune că e implicat un factor uman în alegerea lor), posibilitatea de a vedea un slideshow cu fotografiile recente, etichetele (tagurile) populare dar şi un… joc. Îi spune Unde în lume? şi ideea e simplă: vi se arată câte o fotografie şi lângă ea harta lumii; daţi click în locul unde credeţi că a fost făcută. În funcţie de cât de aproape este estimarea Dvs de locul real veţi primi mai multe sau mai puţine puncte. Cât timp sunt peisaje cunoscute sau oraşe mai faimoase poate fi relativ uşor. Dacă sunt anumiţi oameni (ex: africani, asiatici) mai putem ghici. Dar uneori apar şi imagini (ex: interior de locuinţe) ce pot fi de oriunde. Oricum, aşa, la plictis, merită încercat jocul.

img294

Trecem la trimiterea fotografiilor prin email. De ce am face aşa ceva? De la calculator evident nu prea are sens, căci le poţi publica direct (upload din navigator sau via programul Picasa). Soluţia e însă utilă pentru cei care au telefoane nu doar cu cameră foto ci şi cu posibilitate de trimitere prin email (sau dacă ai fost într-o excursie şi vrei să strângi fotografiile prietenilor fără să le dai contul pt upload). Îţi poţi seta o adresă de email secretă la care trimiţând imagini ataşate (în limita de 20MB per email) să se încarce pozele – implicit în folderul Drop-Box. De acolo, când ajungeţi la un calculator conectat la internet puteţi muta fotografiile unde doriţi. Sau în subiectul emailului indicaţi numele unui album existent şi atunci vor fi puse acolo. (Evident mai jos e ceva fictiv… nu încercaţi să îmi faceţi farse.)

img295

În fine, a treia facilitate promovată între cele trei noutăţi priveşte licenţele date imaginilor. Până acum fotografiile erau automat apărate cu cea mai restrictivă licenţă (toate drepturile rezervate). Acum puteţi permite reutilizarea fotografiilor Dvs, dacă doriţi evident, specificând diverse variante pentru licenţele Creative Commons. Alegeţi o fotografie şi în dreapta ei veţi vedea (c) Toate drepturile rezervate şi un link edit, aceasta evident dacă sunteţi logat la Picasa Web Albums şi deţineţi respectiva fotografie. Veţi putea apoi modifica după cum vedeţi evidenţiat în captura de mai jos. Dacă vă simţiţi foarte generos, puteţi modifica per albume sau per cont licenţele.

img293


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *