Pismo File Mount


Nu există prea multe programe gratuite care să permită să îţi adaugi virtual o unitate pornind de la un folder sau de la o imagine de disc. Pismo File Mount este orientat pe aşa ceva şi face chiar mai mult decât atât. Nu am testat programul, dar MakeUseOf.com scrie pozitiv astăzi despre el. Capturile de mai jos sunt luate chiar de pe situl programului şi ne arată că, odată instalat, în meniul contextual vom avea opţiunea Mount… cu care putem "mount"-a de exemplu imaginea unui CD sau DVD. De ce am face aşa ceva? Să spunem că avem kitul oficial de MS Office (la fel de bine orice aplicaţie cu kit pe CD/DVD), un harddisk generos de peste 200GB, şi pentru a nu tot uza CD-ul preferăm să creăm o imagine pe care să o folosim în locul discului de fiecare dată când avem nevoie. Operaţia de "mount"-are ne ajută şi cu diversele kituri ce le găsim online (mai ales prin torrente), care vin de multe ori sub formă de imagine şi în mod normal ar trebui arse pe un CD/DVD şi abia apoi folosite. Ce fel de imagini sunt suportate? ISO, CISO, ISZ şi DAA pentru moment.

img333

Programul permite însă operaţiunea de "mount"-are pentru orice folder. Practic un folder poate deveni o unitate virtuală, dacă aceasta ne ajută la ceva (ex: acces mai rapid, via u:\\cevafisier.mmm decât c:\\aaa\bbb\ccc\…\xxx\cevafisier.mmm). În acest sens poate doriţi să revedeţi şi un articol mai vechi, intitulat chiar unităţi virtuale. Programul Pismo File Mount va place celor avansaţi, aproape toate operaţiunile putând fi realizate şi prin comezi linie (aceasta permite de exemplu automatizarea prin scripturi). În fine, să mai notăm faptul că acelaşi program poate fi folosit şi pentru a avea un folder protejat cu parolă. Mai multe informaţii găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Xantes spune:

    Foarte bun programelul, mai ales ca face cam acelasi lucru ca si WinMount-ul, si mai este is gratis. Numai ca la vremea care scriai articoul de fata, nu cred ca exista acesta din urma.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *