Chrome în Firefox şi invers


De la bun început trebuie să specific că încă nu am instalat, testat şi folosit noul browser marca Google, Chrome. Am citit însă cu atenţie articolele publicate de către Radu, comentariile cititorilor şi alte materiale pe alte site-uri. Ele nu m-au motivat îndeajuns să aleg pasul instalării. Probabil sunt influenţat de mediile de limbă germană, care deşi deschise la tot ce e nou şi alternativ, în cazul Google (ca de altfel şi Microsoft) sunt foarte reticente. Critica principală se îndreaptă spre foamea de date a browser-ului Chrome, care se pare că trimite fiecare termen de căutare spre memorare în baza de date a Google, asociind termenul cu un anume număr unic atribuit fiecărui utilizator Chrome. Nu vreau să intru în detalii, în ultimele zile Google a recţionat şi a venit în întâmpinarea adepţilor protejării şi securizării datelor personale (sunt termenii de căutare dintr-un browser date personale, la o adică da, dacă sunt asociate cu acel număr unic, Firefox nu are această problemă) şi a redus durata de stocare a datelor pe serverele lor.

clip_image002

În fine, tema acestui articol vrea să fie o temă/interfaţă vizuală pentru Firefox. Radu a amintit cum cu noul browser au apărut şi creatorii de teme/interfeţe vizuale pentru acesta. Eu şi probabil şi alţii neavând instalat Google Chrome nu aveam ocazia să miros(im) puţin Chrome, iată că au apărut şi două teme în look-ul Chrome pentru Firefox. Deci din punct de vedere optic putem şi noi utilizatorii Firefox să folosim Chrome. Extensiile necesare sunt Chromifox şi Chrome Package (de fapt un pachet constând dintr-o extensie cu numele Topper şi o variantă a temei amintite anterior, Chromifox). Pentru ultima extensie este nevoie de înregistrare gratuită pe site-ul Mozilla, cauza fiind încă statutul experimental beta.

clip_image004  clip_image006

Pentru a nu decepţiona fanii Firefox care folosesc şi Chrome au apărut deja şi teme Firefox prelucrate pentru Chrome. Sizzledcore.com le oferă spre descărcare aici (alternativa 1 sau alternativa 2).

La final o imagine gif care pornind de la logo-ul Chrome oferă o viziune foarte interesantă.

clip_image007


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Pentru cei care folosesc şi doresc să îşi anonimizeze browser-ul Chrome la instalare, a apărut o posibilitate care înlocuieşte acel număr unic de identificare. Informaţii şi download aici: http://www.abelssoft.net/unchrome.php

  2. jürgen.toth spune:

    Pentru cunoscatorii de limba germana o prezentare mai ampla legata de etapele posibile ale crearii logo-ului Google Chrome este oferita aici: http://webthreads.de/2008/11/mythos-um-die-entstehung-des-chrome-logos/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *