Oosah.com: „doar” 1TB pt Dvs


Care este serviciul Dvs favorit pentru păstrarea de fişiere online? Printre cele mai "simpatice" mie se numără Box.net (1GB), SkyDrive (5GB) şi Humyo (30GB) – pe toate trei folosindu-le destul de regulat. Există şi oferte mai mari, precum 50GB de la ADrive. Un alt membru al familiei de situri ce se oferă să ne găzduiască fişierele este Oosah (se pronunţă ceva gen uusah). Am acolo deschis un cont de multe luni dar recunosc că nu l-am folosit. Credeam că am scris despre sit, dar o căutare pe CNet arată că nu e aşa. Ar fi trebuit să o fac, cel puţin din luna iulie 2008. De ce? Pentru că atunci pragul de depozitare al fişierelor a crescut la Oosah la… ţineţi-vă bine… 1TB. Aveţi nevoie de traducere? Ei bine, atunci e vorba de 1.024GB! Uh… Şi acum iute limitările (doar nu credeaţă că e raiul online): se pot publica doar fişiere media, 200MB maxim video, 50MB maxim imagini şi 9MB maxim audio. Pardon, "by popular demand", de astăzi limita la MP3-uri este de 50MB.

img405

Jucându-mă puţin cu situl mi-am amintit de ce nu am scris despre el… l-am amânat pe când va fi mai stabil. Nici acum nu m-a impresionat şi dacă nu ar fi fost acel 1TB nu aş fi scris. Să încercăm să vedem mai întâi părţile bune, dincolo de dimensiunea colosală de depozitare (să vedem cine e primul care poate confirma dacă Oosah poate ţine într-adevăr 1TB de fişiere media personale). Interfaţa este în mai multe limbi, româna fiind pe drum. Permite o conectare foarte uşoară la alte conturi media, precum Flickr, Picasa, YouTube… Poate fi văzut şi ca un loc central pentru toate acestea. Permite încărcarea a mai multor fişiere deodată, dar dintr-o interfaţă web doar. Există şi un program asociat sitului, Oosah Shooter, care însă tot ce face este la apăsarea tastei PrintScreen să încarce captura direct pe Oosah. Unora le poate fi util. Oosah nu doar depozitează fişierele ci permite şi fructificarea lor printr-o serie de widget-uri. Astfel, poţi transforma pozele în slideshow-uri de inserat în propriile pagini. Similar există un player pentru fişierele audio şi video. Sunt customizări frumoase (tot felul de rame şi de efecte de exemplu la tranziţii). Din păcate nici unul dintre testele de export (slideshow, playlist, gallery) nu mi-a ieşit (poate e o problemă temporară) aşa că în afară de o captură din interiorul webaplicaţiei nu prea am ce să vă arăt.

img406

Mai sunt şi alte lucruri care nu prea îmi plac, probabil neatenţii de-ale autorilor sitului. De exemplu deşi spun că limita la fişierele video este de 200MB, în alt loc spun că nu pot fi încărcate fişiere peste 100MB. Cum e în realitate? Nu am testat. Păcat că creşterea spaţiului la 1TB nu e însoţită şi de o perfecţionare a aplicaţiei flash. Dar speranţa moare ultima.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. -Hawkeye- spune:

    Site-urile astea de stocare online nu-ti ofera nici o garantie – oricand pot disparea si atunci te lasa cu ochii in soare. Tot mai sigur e HDD-ul personal, care e si mai flexibil. Hardurile devin tot mai incapatoare, nu o sa fie nevoie vreodata sa migram in masa spre stocarea online 🙂 .

  2. moroshan spune:

    Notati: „Oosah has been acquired. All of your data will be available once the transition is complete”. Cu asta m-a intampinat azi (21 august 2009) „marele” Oosah ! Iar pe http://www.orbitfiles.com (as vedea AICI) m-a intampinat cu „The site is being updated now. Please wait” si am asteptaaaaaaattttttttttttttt!!! N-a spus CAT… Poate sunt doar eu mai putin norocos, dar am zis ca e vremea, de anul trecut, sa se sparga si la mine ghinionu’, da’ uite ca nu si nu!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *