80MusicVids şi Tagoo: muzică, multă muzică


Vă spune ceva A-ha (Take On Me), Alannah Myles (Black Velvet), Bananarama (Venus), Bee Gees (You Win Again), Belinda Carlise (Heaven Is A Place On Earth), Black (Wonderful Life) sau… mai bine mă opresc la litera B că aş putea-o ţine aşa rânduri întreg. Vă spun deci ceva aceste nume? Dacă nu, înseamnă că următorul sit s-ar putea să nu vă intereseze. Pentru toţi ceilalţi, o invitaţie la 80MusicVids.com. Titlul spune totul, nu? E vorba de o selecţie de câteva sute de clipuri (cică chiar peste o mie) de prin anii 80. Rigurozitate relativă, dar trecem cu vederea. Sunt clipuri ce ne întorc pe unii dintre noi la nişte piese dragi, unele aproape uitate. Nu sunt prea multe de spus despre sit: clipurile sunt organizate alfabetic, după solişti/formaţii.

img420

Doar o piesă A-ha? Cu siguranţă nu e cea mai completă colecţie de clipuri video online, nici măcar pentru anii 80, dar efortul trebuie totuşi respectat. Sursa principală e (mai mult decât sigur) YouTube, aşa că atâta timp cât aceste clipuri vor rezista acolo, va rezista probabil şi situl. Au trecut aproape 30 de ani de atunci, aşa că înghesuiala pentru drepturi de autor nu cred că e prea mare. M-aş bucura, dat fiind că am regăsit atâtea piese frumoase. Cu siguranţă voi mai reveni pe acest sit.

Dar acum trecem mai departe, rămânând în sfera muzicii. Tagoo.ru (poate ne ajută să reţinem domeniul gândindu-ne la tango) e un alt motor de căutare de muzică, audio şi video. Se aplică principiul: eu nu deţin nimic ilegal, fac doar legătura. Din această perspectivă gri situl s-ar putea să dureze. Are o interfaţă elegantă, funcţie de autocompletare la căutare, posibilitate de ascultare imediată a rezultatelor găsite, alcătuirea de playlist-uri… ba chiar link direct pentru descărcarea fişierului MP3!!! Am găsit Take a bow şi cu Rihanna şi cu Madonna (pentru cei care nu ştiau cântecul mai vechi… merită ascultat). Pretenţioşii au şi posibilitatea de căutare avansată, unde pot să specifice de exemplu "vreau doar piese la minim 256 Kbps" sau "peste n minute".

img422

Situl se laudă cu vreo 20 de milioane de piese audio şi video indexate. Există posibilitatea de înregistrare pe sit: deşi se spune că ea e doar pentru crearea de playlist-uri şi socializare, de fapt e obligatorie şi pentru accesarea părţii video. Nu m-a interesat pentru moment, aşa că nu m-am înscris: veţi vedea Dvs dacă vă interesează. M-am bucurat să găsesc şi muzică clasică (ex: Ave Maria sau Vivaldi). Cu siguranţă o descoperire excelentă, un alt sit pe care voi mai reveni periodic!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *