De toate despre/pentru WordPress


Articolul e vechi de o săptămână dar nu poate fi ratat. De fapt – deşi WP evoluează – s-ar putea să rămână multă vreme un articol de referinţă. La ce mă refer? La WordPress Developer’s Toolbox. SmashingMagazine ne oferă o super-sinteză de zeci de legături utile spre tot felul de resurse legate de WordPress. Desigur, unele au fost deja tratate pe CNet.ro în diverse articole, dar aceste colecţii "tone-la-un-loc" sunt adesea foarte utile ca punct de pornire. Iar de la acest articol poţi porni în zeci de direcţii!

img441

Să vedem pe scurt secţiunile articolului:

 1. Helpful Resources
  E vorba de help sheet-uri, dar şi de diverse documentaţii, de cod, template-uri ş.a.
 2. WordPress Tutorials
  Cum se creează o temă – mai multe tutoriale despre această temă, abordând-o mai pe larg sau mai pe scurt, în stiluri diferite. Apoi articole despre modificarea temelor, despre lucrul cu categoriile, cu meniurile WP, cu comentariile, cu… lista e lungă, mai incluzând de exemplu feed-urile şi câmpurile particularizate.
 3. Articles from the Official WordPress Codex
  Titlul e destul de clar. E vorba de câteva legături spre articole mai importante din Codex.
 4. Blank Themes
  De ce să porneşti de la 0? Mai bine porneşti de la 0,1 cu teme "cadru" sau "schelet".
 5. WordPress Design Inspiration
  Dacă porneşti de la un cadru simpluţ ai nevoie de inspiraţie ca să îl duci într-un punct în care să fii mândru de cum arată situl tău.
 6. Icons for Your Themes
  Cam forţată legătura cu WordPress. Închidem ochii şi mergem mai departe.
 7. Places to Distribute Free Themes You Have Developed
  Pentru cei care dezvoltă teme.
 8. Galleries of Free Themes that Accept Submissions from Designers
 9. Marketplaces to Sell Your Themes

SmashingMagazine a făcut o treabă bună pentru comunitatea WP. Şi nu e un început, date fiind multele articole dedicate acestui CMS, precum şi temelor – adesea excelente – puse gratuit la dispoziţie.

Şi ca să nu închei prea rapid 🙂 o recomandare de interes pentru românaşi. OneHertz.com oferă trei teme gratuite interesante: Mandigo, Royale şi SMW. Interesant este că temele – cred că toate trei – au traducere şi în limba română, alături de alte zeci de limbi! În plus tema Mandigo cel puţin are şi opţiuni complexe de configurare, ceea ce înseamnă o uşurinţă sporită în modificarea/adaptarea ei. Tema nu e de ieri, de azi, ceea ce e un argument în plus, fiind de mult timp şi în continuu dezvoltată/corectată/îmbunătăţită.

img442


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

 1. Roman Ceban spune:

  Vă mulţumesc. Articolul e foarte util.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *