TubeMaster Plus: descarcă ce se vede/aude


Via gHacks am aflat astăzi de TubeMaster Plus. Este un alt program ce permite să salvaţi clipuri şi piese audio de pe diverse situri, cu sutele pe web. Poate vă amintiţi că sâmbăta trecută v-am prezentat xVideoServiceThief. Spuneam atunci şi repet şi acum: majoritatea siturilor video/audio publică materialele interzicând descărcarea lor. Sursele (fişierele FLV şi MP3) sunt de regulă ascunse, dar printr-o decompilare a playerelor se pot afla relativ uşor. Astfel că au apărut diverse soluţii online şi offline de descărcare. TubeMaster Plus merge pe o cale interesantă dar nu perfectă. Să încep însă cu răul în faţă: pagina programului e suspect de săracă în informaţii (dacă vreţi să aflaţi ce situri sunt în mod oficial suportate mergeţi aici – de ce nu e linkul pus în meniu?); l-am descărcat via Download.com, ca imediat după lansare să îmi spună că există o versiune nouă (de ce nu apare direct versiunea ultimă pe Download.com?). Aş mai atrage atenţia asupra faptului că programul e gratuit… şi comercial. Trebuie să plătească doar cei interesaţi să descarce prin el pornografie.

img36

Din fericire programul nu necesită instalare: despachetaţi şi lansaţi. Are interfaţă în limba română. Acum să vorbim de modul ciudat în care funcţionează. După cum vedeţi mai sus, are un navigator încorporat, care poate lucra pe taburi. Încărcaţi în acele taburi situri cu video sau audio şi programul va detecta respectivele fişiere şi va încerca descărcarea lor. Vedeţi în captura de mai jos tabul Descărcare şi conversie Media. Atenţie: pentru ca descărcarea să se facă automat trebuie să lăsaţi opţiunea aferentă bifată în fereastra de opţiuni (Start automat captura Media la pornirea TubeMaster). Descărcarea automată merge pe siturile definite oficial ca suportate. Am testat cu Trilulilu şi a mers cu piese mai mici (cu cele de zeci de minute nu mi-a mers întotdeauna). Mai apare un time out şi s-ar putea să fie nevoie să reîncărcaţi pagina în navigatorul încorporat, dar în cele din urmă s-ar putea să meargă. Nu am avut probleme cu YouTube, doar cu Trilulilu. După ce o piesă a fost descărcată o puteţi vedea/asculta (click pe Vizualizare, dacă aţi definit un player generic). Dacă aţi descărcat un fişier video, vine în format FLV, dar programul vă permite să îl convertiţi în AVI sau în alt format (de aceea îi spune la tab Descărcare şi conversie Media). Nu e greu de folosit, categoric, dar uneori poate fi nevoie de mai multe încercări.

img37

Programul – în momentul când am scris eu recenzia a ajuns la versiunea 1.3.1.3 – are şi facilităţi de căutare. Pentru MP3 nu pare a funcţiona încă, dar pentru video merge. Vedeţi mai jos o căutare: puteţi alege apoi un rezultat şi vedea plus descărca. Rapid… eficient… cu unele rateuri. Merită încercat mai ales pentru faptul că e gândit să meargă şi pentru situri nesuportate oficial.

img38


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    O alternativă pentru varianta audio poate fi progrămelul portabil Video 2 MP3: http://skwire.dcmembers.com/wb/pages/software/video-2-mp3.php

  2. jürgen.toth spune:

    Descărcare (nu numai de pe YouTube) şi convertire de clipuri video în diferite formate media permite şi aTube Catcher, disponibil la adresa web: http://atube-catcher.dsnetwb.com/get-video-software-windows-home/content/banco-datos-Welcome-Home-Page.html

  3. patrascu spune:

    Buna ziua… As vrea sa stiu si eu cum pot copia muzica de pe un dvd video… Adica am un DVD original cu niste filmari, si as vrea sa fac un CD cu muzica de pe el, adica mp3.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *