DevBoi: documentaţii mai aproape


Folosiţi Firefox şi sunteţi dezvoltator de pagini web? Atunci s-ar putea să găsiţi atrăgător următorul supliment FF: DevBoi. (Dacă vă întrebaţi de la ce vine DevBoi… şi eu mă întreb. Dev-eloper, dar Boi?) Odată instalat acest supliment, cu CTRL+F9 veţi vedea în bara laterală (sidebar), conform ilustraţiei de mai jos, o documentaţie. O listă derulantă vă permite să alegeţi dintre documentaţiile ce vin implicit: HTML, CSS, JavaScript şi DOM. De aici puteţi instala pachete suplimentare (de fapt tot suplimente), de exemplu pentru PHP. Documentaţia nu este offline (deşi aici pare a exista şi aşa ceva – nu am testat) astfel că "explicaţiile" pentru orice vă vor conduce la nişte situri (ex: PHP.net). Din fericire nu trebuie să defilaţi prin lista lungă de funcţii sau taguri sau ce or fi: ajunge un click în listă şi apoi scrieţi cuvântul şi veţi fi poziţionat în listă cât mai apropiat de ceea ce se potriveşte căutării. Este cu siguranţă o metodă rapidă de documentare pentru cei care îşi dezvoltă oricum paginile (într-un web editor văzându-le) în Firefox.

img2

În timp să sperăm că vor fi adăugate mai multe "pachete" şi pentru alte limbaje. Un român (Marius Feraru cel puţin aşa sugerează) a adăugat recent pachetul pentru Prototype. Mai există pentru Ruby on Rails şi pentru XUL. La cât mai multe!

PS: În momentul scrierii acestui material suplimentul apare ca experimental, deci nu poate fi instalat fără un cont pe Mozilla. Dacă doriţi să îl instalaţi fără înregistrare pe Mozilla vedeţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *