Jabber: în căutare de cuvinte


Iată un alt joc pentru cei pasionaţi de cuvinte… în limba engleză – au mai fost prezentate variaţiuni pe aceeaşi temă. În Jabber, dintr-un set de litere date, aşezate pe piese pătrate dispuse pe coloane, trebuie să alcătuim cuvinte – cât mai lungi, cât mai valoroase în puncte. Ideea este să dăm click pe piese alăturate, pentru a forma un cuvânt. În partea de sus a ecranului ni se arată dacă secvenţa de litere marcată de noi formează un cuvânt, şi dacă da, câte puncte valorează acesta.

img18

Când am terminat de selectat cuvântul dorit, apăsăm pe butonul Submit sau mai dăm o dată click pe ultima literă – atunci literele dispar, şi punctele obţinute se adaugă la scor. Cu cât o piesă are pe ea un cerc galben mai mare, cu atât e mai valoroasă litera respectivă. Piesele cu flori pe ele – la unele florile dispar după un timp – ne aduc un punctaj mai bun. Piesele cu asterisc pe ele pot înlocui orice literă de care am avea nevoie. Mare atenţie la piesele îngheţate: trebuie să facem cât mai repede cuvinte cu ele, ca să nu ajungă jos, căci altfel ne "îngheaţă" tot ecranul şi trebuie să reluăm jocul de la început.

img19

Când simţim că ne-am blocat, putem da click pe iepuraşul din stânga ecranului – mascota jocului – şi acesta va amesteca piesele; acest "ajutor" are însă ca urmare apariţia unei piese îngheţate. Din când în când ni se cere să găsim anumite cuvinte, care vor fi mai valoroase dacă reuşim. La mini-jocurile de bonus, trebuie să memorăm poziţia unor litere sau grupuri de litere, şi apoi să ne amintim unde era o anumită piesă sau să indicăm care piesă este schimbată… Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *