Colaje la Picnik (şi invitaţie la… roz)


Picnik, un serviciu realizat în flash pentru editarea imaginilor, a fost într-o vreme subiect mai frecvent pe CNet.ro. În timp însă au început să joace tot pe picior mai mare, ajungând să fie integraţi în Flickr, dar şi să îşi comercializeze partea mai bună a serviciilor. Nimic de spus: ce a rămas gratuit e oricum bun şi impresionant… Oricum, nu am mai intrat de mult pe Picnik dar urmăresc blogul. Aşa am aflat săptămâna aceasta despre introducerea colajelor. Am intrat cu ceva reţinere pe sit şi de la început am văzut adăugată opţiunea de colaje, pe lângă cea binecunoscută de prelucrare (editare) a imaginilor. Oare "Collage for All" este într-adevăr pentru toţi?

img21

Evident că… da şi nu. Ca în cazul prelucrării imaginilor, Picnik oferă unele lucruri gratuit, altele doar cu cont plătit. În cazul colajelor, pentru muritorii de rând sunt disponibile 12 moduri de aranjare, simpluţe. Pentru cine scoate un ban, sunt disponibile alte aproape 40 de moduri! Mult mai complexe, mai creative desigur! Eh… asta e… Şi cu colajele gratuite se pot crea nişte imagini mai speciale… Nimic ce nu ai putea face cu un editor grafic obişnuit, dar cu Picnik faci operaţia mai rapid, fără vreun program, din navigator, doar trăgând cu mouse-ul, fără alte complicaţii. Fanii operaţiunilor simple vor îndrăgi noutatea.

img22

În fine, tot de pe blogul Picnik am aflat despre o iniţiativă Yahoo via Flickr: strângerea de fotografii cu ceva roz în ea. De ce? Pentru că luna octombrie este luna dedicată sensibilizării vizavi la problema cancerului mamar. For each pink themed photo you add to Pink 2008, Yahoo! will donate 1 € (up to €30,000) for breast cancer charities across Europe. Când am citit – în traducere rezumat pentru fiecare fotografie cu roz Yahoo! donează 1 euro pentru organizaţiile de profil din Europa – mi-am amintit de "ţepele" ce circulau şi mai circulă pe internet gen "daţi mai departe acest email pentru acest sărman băieţel şi Yahoo (Microsoft sau mai ştiu eu cine) va plăti un dolar pentru fiecare email". Câţi nu au căzut în astfel de plase… Dar acum e pe bune! Yahoo – doar Flickr e deţinut de Yahoo, putem crede – chiar va dona 1 euro pentru fiecare imagine pink în scopul luptei împotriva cancerului la sân. Rezonaţi la această cauză? Faceţi fotografii cu elemente roz… sau săpaţi în arhiva Dvs. Grupul Flickr unde se strâng fotografiile roz îl găsiţi aici – sunt deja mii de poze!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. moroshan spune:

    Merge, te poti „juk” un piculetz, in lipsa de altceva. Eu, insa, cand am cate ceva de facut (mai ales ptr. fetita, la scoala, unde se pune problema unui numar mai mare de ilustratii) folosesc programul de editare Photoscape care este ceva mai generos in acest sens. Din ceea ce imi amintesc se poate downloada dp CNET, sectiunea de specialitate. Imaginatia sa te tina ca treaba este cu ce face, free. MULTUMESC CNET, inca o data!

  2. Mady spune:

    De unde il descarc, plizzzzzzz. Am nevoie. Mersy.

  3. radu.capan spune:

    Webaplicaţiile nu se descarcă. Se folosesc online. Pentru offline se folosesc programe.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *