Interviu Joobs.ro cu noi, despre noi


Blogul sitului Joobs.ro a publicat astăzi un interviu intitulat Cum dezvolţi o comunitate. E printre puţinele "ieşiri" ale blogului nostru pe alte bloguri. Să nu se înţeleagă că ne-am plânge de milă (vai, vai, lumea nu scrie despre noi). Adesea ne izolăm singuri, dar de multe ori amestecul cu unele bloguri nici nu ne-ar folosi (nu e înfumurare… e starea blogosferei româneşti). Aşa se face că am refuzat nenumărate cereri de link-exchange şi altele. Speranţa noastră este ca vestea să ne meargă prin viu grai (ok… se acceptă şi emailuri… chat…). Ce ziceţi: ne ajutaţi? Când găsiţi ceva interesant aici spuneţi-le şi prietenilor voştri. Acum să vedem interviul, începutul lui doar (în paranteză şi doar în paranteză: e al doilea interviu în acest an pe care îl dau despre ceva din activitatea mea web… acum câteva luni a mai apărut un interviu despre un alt sit pe care îl fac; cei curioşi îl găsesc aici, doar că nu e în română, ci în italiană).

img82 img83

– Există vreo asociere între cnet.com şi cnet.ro?
– Nu. Să ne explicăm pe scurt. Situl a pornit în 2002 cu scopul strict de a oferi servicii de hosting pentru proiecte catolice. L-am atins, noi găzduind actualmente vreo 60-80 de situri, în special parohiale. Ne-a venit ideea să încercăm CNet.ro, cu C de la Catholica şi NET de la network: reţeaua Catholica în – să îi zicem – “traducere”. Ştiam de CNET.com atunci? Sincer nu îmi amintesc. Ştiam de Download.com, probabil şi de CNET.com. Cert e că nu am dorit să copiem vreun nume celebru. Aş fi vrut să fi fost mai atenţi atunci… În timp situl pe lângă serviciul de hosting a devenit şi un blog dedicat internetului şi calculatoarelor, dorind aici dincolo de orice confesiune să contribuim la popularizarea a ce e bun pe internet.

– Cum vă alegeţi articolele?
– Cu gândul la cititori. Ei sunt desigur utilizatori ai calculatorului şi ai internetului, iar unii şi “creează” pe internet, ca webmasteri. Articolele noastre trebuie deci să fie legate de calculatoare şi internet. Sunt de regulă introductive, adică de un nivel tehnic mediu sau chiar coborât, dar avem şi articole mai “elevate”, care sunt utile celor cu cunoştinţe mai avansate de HTML, PHP, programare în general. Sursele noastre sunt două: experienţa personală (întotdeauna când mă ciocnesc de o problemă şi îi dau de capăt devine articol pe CNet.ro) şi zecile de fluxuri RSS pe care le urmărim şi de unde evidenţiem ce găsim mai important şi interesant.

– Ce vă motivează?
– Când încă abia buchiseam calculatoarele m-a impresionat povestea Linux-ului: cum oameni, poate chiar fără să se cunoască, pot pune umăr lângă umăr să facă ceva gratuit pentru alţii. Un binecunoscut monah român spunea: “Dăruind vei dobândi.” Adevărul este că ne simţim foarte îmbogăţiţi dăruind altora din ceea ce noi ştim sau aflăm sau studiem. Mai sunt încă mulţi care pun semn egal între internet şi piraterie+pornografie. Noi dorim să arătăm că e şi multă “lumină” pe internet: atâtea proiecte interesante, multe gratuite (fie situri, programe sau jocuri), de care merită să se ştie.

Restul interviului îl citiţi în blogul Joobs. Mulţumim Silviu pentru intervievare!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 1,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *