OrbitFiles.com: 6GB şi program de backup


Microsoft cu al său SkyDrive e depăşit când vine vorba de găzduit fişiere de mai mulţi competitori, printre care şi OrbitFiles.com, care oferă 6GB. Problema e că situl are un aspect care mie îmi cam subminează încrederea în el. Dar poate serviciile sunt solide doar că nu au pe cineva mai priceput la design? Nu ştiu… nu e singurul sit de hosting de fişiere care arată cam cum arătau siturile acum 10 ani. Din diverse motive nu l-am testat personal deci scriu despre el doar din citite. Nu aş fi făcut-o dacă nu ar fi fost câteva elemente care să îmi reţină atenţia (dacă cineva poate vorbi din proprie experienţă ar fi mai bine – a se folosi comentariile). Mai întâi desigur faptul că oferă 6GB, ceea ce pentru documente, ba chiar şi pentru ceva poze şi filmuleţe, poate fi mult ori suficient. Cine vrea mai mult poate să aibă totul fără limite (ah, cine mai "muşcă" astfel de pretenţii?) pentru doar 5usd pe lună.

img89

Dar cel mai interesant mi s-a părut faptul că oferă un program, Hercules Uploader (vedeţi pe Softpedia capturi mai multe şi mai mari), care permite o publicare mai uşoară decât de pe web. Astfel, poţi publica mai multe fişiere deodată, ba chiar şi directoare. Fişierele pot fi până în maxim 1GB şi încărcarea are un indicator vizual. Şi acum vine partea extraordinară: poate fi folosit pentru backup regulat. Indici un director local, un director pe server şi un orar pentru copierea datelor (ex: în fiecare zi la o anumită oră sau într-o anumită zi din săptămână la un anumit moment). Iată o facilitate pe care nu o întâlnim la prea multe servicii online de "cazare" de fişiere.

În rest OrbitFiles se laudă cu dimensiunea socială (poţi partaja fişierele cu prietenii), cu securitatea (fişiere şi foldere private sau publice după cum doriţi), cu albume foto, RSS la directoare ş.a. Sună bine, chiar dacă (situl) nu arată bine.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lapusneanu spune:

    E bun site-ul ca are program pentru upload, dar stiti ca http://www.adrive.com ofera 50 de GB? Eu cred ca merita de deschis un cont acolo, nu are program pentru upload dar se poate prin appletul java de incarcat mai multe fisiere odata.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *