Rock Garden: grădina cu pietre… semipreţioase


Rock Garden este un joc de logică provocator, cu o grafică atractivă şi un fundal sonor relaxant. În fiecare dintre grădinile prin care trecem, de-a lungul celor peste 100 de nivele, avem pietre de diferite culori care, atunci când le dăm un impuls într-o anumită direcţie, alunecă până întâlnesc un obstacol. Scopul este să aducem pe poziţii alăturate pietrele de aceeaşi culoare – câte cinci. Nivelul se încheie când am grupat toate seturile de pietre din grădină. Primele 14 nivele din modul Classic sunt, să spunem aşa, de încălzire; în ele învăţăm cum merge jocul. De la nivelul 15 unul dintre seturi este de pietre semipreţioase, dintre care una mai mare, pe care o putem colecţiona.

img96 img97

Terminarea unui nivel deblochează următorul nivel, dar dacă nu ai terminat nivelul cu cinci stele – adică sub un anumit timp dat – nu primeşti piatra specială. Pietrele speciale pot fi folosite pentru a decora diverse grădini după cum dorim noi; de asemenea ele apar în modul Random, şi le putem vedea pe toate cele adunate până în momentul de faţă în My stones. Dacă la primele nivele nu prea avem cum să ne blocăm, mai încolo este bine să analizăm puţin spaţiul de joc şi să ne gândim strategia de "atac" înainte de a acţiona.

img98 img99 img100

Atunci când am alăturat toate cele cinci piese de o anumită culoare, ele devin gri şi nu mai pot fi deplasate, aşa că pericolul este acela de a bloca anumite pietre. De aceea, este bine să nu vă grăbiţi să alăturaţi şi ultima piatră la grup, până când nu vă asiguraţi că nu blocaţi astfel calea altora. Este destul de greu să baţi din prima timpul record pe fiecare nivel, aşa că dacă doriţi pietrele speciale, va trebui să reveniţi asupra nivelului după ce v-aţi prins ce trebuie făcut în el. În modul Random putem selecta dificultatea – de la o stea la cinci stele – şi forma grădinii şi aranjarea pieselor sunt apoi aleatoare. Nivelele cu cea mai mare dificultate par chiar imposibile la prima vedere – aviz amatorilor de provocări! Vizual şi sonor jocul e foarte bine realizat. E o experienţă ce merită încercată aşa că nu îmi rămâne decât să vă doresc succes!

PS: Jocul e gratuit o oră dar atât. Apoi trebuie să îl cumpăraţi dacă vă interesează. O variantă flash a jocului, de incitare, găsiţi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. cutare spune:

    Offtopic. Am gasit acum mai bine de un an un joc care avea ca icon o inima. Cred ca era scris de un roman.
    V-ati lovit de el pe undeva?

  2. radu.capan spune:

    Hohoho!!! Nu doriti sa cumparati jocul? Este disponibil online aici
    http://www.flipline.com/games/rockgarden/play.html


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *