De relaxare: Light-Bot


Hehe, iată un joc foarte interesant! L-aş recomanda cu căldură celor mici (nu foarte mici, hai să zicem tineri) pentru încălzire în ale programării. Doar că aici nu ai de programat ceva în C# sau PHP ci un roboţel docil. Nu ştiu la ce vârstă se însuşesc primele elemente de programare (pe vremea mea era în clasa a IX-a, trecând prin logică şi scheme logice), dar poate fi de ajutor pentru acomodare. Instrucţiunile în acest caz se reduc la: mergi înainte un pas, roteşte-te spre stânga, roteşte-te spre dreapta, sari şi aprinde becul. Obiectivul fiecărui nivel este să duci roboţelul pe pătratul albastru (pot fi mai multe) şi să aprindă becul. Inutil să vă spun că primele nivele sunt foarte uşoare, complexitatea crescând pe parcurs.

img117

Ceea ce apropie mai mult jocul de experienţa programării este introducerea… funcţiilor. Da, ai un număr limitat de comenzi (Main Method) dar poţi să scrii până la două funcţii (Funct 1 şi Funct 2), pe care să le apelezi (vezi prima captură). A, să nu uit: comenzile se dau trăgându-le din şirul de sus în spaţiile de la Main Method şi Funct 1 şi 2. Funcţiile devin de maaaare ajutor la sarcini repetitive (gen: mergi înainte, aprinde becul, mergi înainte, aprinde becul, mergi înainte, aprinde becul…). Succes cu Light-Bot!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. marx spune:

    Un site interesant de jocuri online, foarte aproape de jocurile „offline”:
    http://www.instantaction.com

    Viitorul jocurilor cred ca va fi reprezentat tot mai mult de astfel de jocuri, tinand cont ca viteza conexiunii creste aproape exponential.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *