Sikbox: căutare live pentru blogul tău


Aveţi un blog şi doriţi să oferiţi o căutare mai rapidă, chiar din / de lângă boxa de căutare? Sikbox este un interesant instrument de care se pot bucura situri realizate cu WordPress, Drupal, Joomla şi Blogger, probabil şi cu alte platforme (imediat sau în timp… nu am studiat). Ce face el? Chiar de la primele litere scrise va face o căutare între articole şi va încerca să furnizeze articolele cele mai potrivite. Mai mult, rezultatele sunt paginate, astfel că poţi trece la o următoare suită de rezultate rămânând tot în fereastrea plutitoare de sub căutare. E foarte elegant şi vizitatorii Dvs s-ar putea să aprecieze această atenţie faţă de ei. Cât de greu e de implementat o astfel de facilitate? E o problemă de câteva clickuri. Daţi mai întâi adresa sitului Dvs apoi deja, imediat, veţi putea testa căutarea!

img116

În pasul următor vi se cere un nume şi o adresă de email, probabil dintr-o curiozitate a autorilor instrumentului. Puteţi introduce orice, datele nu sunt folosite spre validare. Ajungeţi la partea de configurare după gustul propriu. Puteţi alege câte rezultate să fie oferite dintr-o dată şi respectiv una dintre cele 5 teme pentru "stratul" cu rezultate. Cei dornici de o integrare mai bună pot să îşi conceapă propria temă – trebuie doar cunoştinţe CSS. La final obţineţi o linie (cu apelul unui fişier JavaScript) pe care trebuie să o includeţi în situl Dvs (de exemplu înainte de tagul </body>).

Atenţie: facilitatea este oferită via Yahoo BOSS. Morala? Când Yahoo BOSS e jos (nu că s-ar întâmpla foarte des) şi căutarea live nu va funcţiona.

PS: Folosind Yahoo BOSS (BOSS=Build your Own Search Service), dacă stau şi mă gândesc mai bine s-ar putea să meargă şi dincolo de bloguri.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *