Microsoft /web


Dacă vă amintiţi, săptămâna trecută vorbeam de un sit din dot RO care există – ca atâtea alte situri, făcând copy & paste. Nu, nu furând conţinuturi ci doar semnalându-le. Iată că fenomenul este practicat şi la care mai mari, chiar de Microsoft.com! Practic la domeniul Microsoft mai adăugat un /web şi veţi ajunge la un sit-colector interesant. Interesant pentru cine? În colţul stânga sus veţi vedea un text ce spune (în traducere) "adaptaţi situl după rol", iar rolurile sunt designer, developer, principal, marketer, IT, hoster. Vă încadraţi? Dacă lucraţi într-o formă sau alta pe web / cu web-ul atunci desigur că da. Alegând din listă articolele se vor "subţia" corespunzător, dar pentru început mai bine lăsaţi genericul [all]. Pe lângă această categorisire după roluri mai există o împărţire tematică: inspiration, methods, business, events, blogs, products.

img130

Şi ca să închei cu prezentarea structurii sitului să mai spun că există şi o serie de articole semnalate în mod special: editor’s picks. Dacă vreun subiect vă pasionează sunt puse la dispoziţie diverse RSS-uri. Şi acum conţinutul: deşi este un sit Microsoft, chiar pe Microsoft.com, nu sunt evitate subiecte pentru Google sau Firefox. Situl pare a-şi fi început existenţa în iunie 2008 ceea ce îl face relativ nou. Când scriu acest articol sunt 189 de semnalări de materiale, câteva pe zi, aproape în fiecare zi. Cine ajunge acolo semnalat se poate considera norocos, nu? Cu link direct de pe situl Microsoft.com… uau, e ceva… Am fost bucuros să descopăr via Microsoft /web un articol al lui Janko Jovanovic – vă mai amintiţi de situl lui? Văd că în ultima vreme colaborează des cu Design Shack. Ca întotdeauna articole scurte şi geniale!

img131 img132


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Cristian Diaconu spune:

    RSS e un standard. Nu se poate spune RSS-uri, pentru că standardul este unic. Este ca şi cum s-ar spune HTML-uri la nişte pagini web. În plus de asta unele fluxuri sînt în format Atom (alt standard), cele mai cunoscute fiind cele de la blogurile de pe Blogspot. Acolo chiar că ar fi straniu să li se zică RSS-uri. Deci fluxuri web ar fi cel mai bine sau fluxuri simplu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *