S/2: jQuery, Tooltips, Template-uri


→E joi, e ziua dedicată webmasterilor, aşa că merge să privim puţin înapoi să vedem nişte listuţe utile apărute pe web în ultimele zile sau săptămâni. Şi voi începe cu un articol recent cu un titlu foarte pretenţios: 20 jQuery Plugins for Unforgettable User Experience. Despre devSnippets am mai scris şi era normal să apară liste cu selecţii de scripturi. Şi ce era mai predictibil decât jQuery? Unele dintre scripturi sunt arhi-cunoscute de cei pasionaţi de jQuery, dar există şansa să găsiţi şi scripturi noi. Pe mine de exemplu m-a atras scriptul de auto-populare a unor câmpuri listă, pentru că am avut nevoie de aşa ceva în câteva proiecte. Vizual m-a încântat cel mai mult pluginul CrossSlide. Merită să vedeţi pagina pluginului care include o demonstraţie: efectele sunt a la Flash, dar realizate cu JavaScript. Autorii recunosc că scriptul ar putea solicita intens procesorul, lucru vizibil mai ales la calculatoare mai vechi. Nu foarte sesizabil la calculatoarele noi. Efectele sunt însă încântătoare.

img144 img145

→ Tot un articol recent vine de pe Noupe, ce oferă soluţii JavaScript pentru probleme ce apar la design când e încărcat în diverse navigatoare: Using Javascript to Fix 12 Common Browser Headaches. Unele dintre soluţii folosesc… jQuery. Un exemplu clasic ar fi poate chiar prima sugestie din listă: egalizarea unor div-uri indiferent de conţinutul lor. Desigur sunt tratate şi teme mai clasice precum cele legate de problemele cu IE6 sau de centralizarea elementelor în pagină.

→ De la Hongkiat am reţinut două articole – evident absolut superbe – Tooltips Scripts: 50+ Scripts With AJAX, Javascripts, CSS & Tutorials şi 60 High Quality Free Web Templates And Layouts. Primul oferă o super-selecţie de soluţii pentru a implementa binecunoscutele tooltip-uri, adică acele "balonaşe" cu text cel mai adesea, uneori şi cu imagine, ce apar când ţii mouse-ul peste un element dintr-o pagină. Important: selecţia include scripturi independente precum şi scripturi ce lucrează în combinaţie cu diverse librării JavaScript precum jQuery sau MooTools. Cel de-al doilea articol oferă o impresionantă selecţie de template-uri gratuite. E un excelent loc de inspiraţie sau chiar de preluare a unui design.

img146

→ Şi nişte completări de ultim moment:

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă “scurt pe doi” şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *