Suni (puţin dar) gratuit


De regulă nu mă pasionează soluţiile de telefonie online poate pentru că în primul rând multe au costuri ascunse. Mi-am zis să încerc însă EvaPhone.com pentru că nu ai nimic de instalat: suni din navigator. Nu vă aşteptaţi la cornul abundenţei, care să vă ofere convorbiri gratuite oriunde în lume. De fapt partea cu "oriunde în lume" e adevărată… Şi de fapt chiar şi partea cu "gratuite" e adevărată… Şi atunci? Limitarea apare la timp. Veţi dori probabil să săriţi direct la pagina Destinations unde aveţi ţara, reţeaua şi secundele disponibile. Da, e vorba de secunde, care uneori pot urca la minute. De exemplu în Belgia puteţi suna timp de 1 şi 40 de secunde. Într-o reţea din Argentina chiar 4 minute 32 secunde. Per total însă – şi aici dăm de o altă mare limitare – e voie doar două convorbiri pe zi, maxim 5 minute. (Nu am testat dacă limitarea e pe IP sau pe calculator-cookie.)

img143

Cum nu pot şti ce ţară vă interesează (depinde cine unde are rude şi prieteni) mai bine dau valorile pentru ţara noastră: România 0:43. România-Bucureşti 0:24. România-Mobile-Orange 0:08. România-Mobile-Vodafone 0:08. România-OLO 0:11. Habar nu am ce o fi acel OLO. Am făcut însă două teste (că atât se poate) şi într-adevăr pe un fix în România am vorbit 43 de secunde iar pe un mobil din România 8 secunde. E mult? E puţin? E… gratuit. Înţeleg că deschizând un cont poţi suna mai mult, dar nu am găsit (nici nu am căutat prea mult) detalii exacte.

Cât despre folosirea serviciului… e simplu. Scrieţi (sau tastaţi din mouse) numărul de telefon, punând de exemplu pentru România (pe lângă că aţi ales-o din listă) cifra 4. Apăsaţi oricare din cele două telefoane verzi şi apoi permiteţi aplicaţiei flash să acceseze microfonul. Veţi vedea un cronometru care vă spune câte secunde mai aveţi din convorbirea gratuită. Nu necesită înregistrare deci puteţi face imediat un test.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *