Flickr: întrebări… instrumente…


Am intrat pe Flickr şi citesc: 4.288 de fotografii încărcate doar în ultimul minut! Yahoo! a făcut fără îndoială o achiziţie bună cu Flickr, cel mai mare depozit online de fotografii, care atrage milioane de persoane. Desigur, 100MB de poze pe lună poate fi apreciat diferit: pentru cine publică accidental e suficient, pentru cine publică des sau vrea să publice într-o zi un număr mare de fotografii şi la rezoluţie mare, e insuficient. Succesul Flickr vine însă din preţul mic, 25usd (adică vrep 70 lei) pentru a elimina orice limită. Ah, orice e cu limitele lui 🙂 . Da, poţi publica un număr nelimitat de poze şi de filmuleţe, ce se conservă la rezoluţia la care le-ai publicat, pot face oricât trafic şi pot fi grupate în oricâte seturi, dar cu condiţia ca o imagine să nu aibă mai mult de 20MB (ok… nici o problemă) iar filmuleţele de 90 de secunde (înţelegeţi de ce am folosit diminutivul).

img171

Dacă aveţi multe întrebări despre Flickr puteţi desigur consulta help-ul oferit de situl Flickr. Eu vă recomand astăzi însă două alte resurse. Prima este tip text: Flickr Guide: How to Do Everything with Flickr. Sunt câteva (12) întrebări mai uzuale, dar nu din genul celor pe care şi le-ar pune cineva la primul contact cu Flickr, ci pentru cei care folosesc deja Flickr cu succes şi vor mai mult. Tot săptămâna aceasta a apărut însă un articol mai bogat legat de Flickr: 60+ Tools To Enhance Your Flickr Experience. Este vorba de o colecţie impresionantă de instrumente (online şi offline), grupate astfel:

  • Flickr Downloaders & Uploaders
  • Flickr Search Engines
  • Flickr Slide Show & Gallery Makers
  • Interesting Flickr Tools
  • Flickr Wallpapers
  • Miscellaneous Flickr Tools

Deşi sunt fan al (şi plătitor la) Picasa Web Album, trebuie să recunosc că API-ul de la Flickr a stârnit mai mare interes şi o explozie de aplicaţii. Multe de fapt le-am prezentat de-a lungul timpului. Şi mai multe găsiţi în articolul tocmai indicat de pe Hongkiat. Un exemplu rapid ar fi FlickrIn.com. Acesta permite inserarea cu uşurinţă a unor imagini după taguri sau nume de utilizator. De exemplu pentru tagurile landscape şi lake am obţinut ce vedeţi mai jos.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *