S/2: WordPress – SEO, teme ş.a.


→ Mi se întâmplă cam rar să semnalez situri/bloguri româneşti, dar astăzi am mai multe motive. Primul este ghidul Optimizare pentru WordPress, un articol de vreo 14.000 de cuvinte, deci vă daţi seama cât efort s-a pus în el. Nu am să îi comentez calitatea pentru că pur şi simplu nu am competenţa. În timp ce optimizarea mă interesează (în măsura în care reduce cheltuielile de hosting), partea de "cum să apari mai sus în Google" şi altele pe aproape îmi sunt destul de indiferente. Probabil şi pentru că CNet.ro a ajuns în punctul în care mai multă faimă ar fi – până nu rezolvăm problemele de hosting – mai mult păguboasă decât veste bună.

img192 img193

Revenim la articolul de pe Tudi.ro: el se deschide cu un sumar care vă permite salt rapid între cele 9 capitole, cu subcapitolele lor. Iată spre incitare capitolele: 1. Introducere; 2. Avantaje si dezavantaje ale platformei WordPress; 3. Optimizarea infrastructurii; 4. Optimizarea continutului; 5. Linkuri; 6. PageRank; 7. Pluginuri utile; 8. Tips and Tricks; 9. Siteografie. Articolul e scris într-un limbaj accesibil. Lectură plăcută!

→ A doua semnalare românească: pe Blogoree s-a lansat o iniţiativă interesantă. Ca să folosim titlul ei, e vorba de serviciul gratuit de instalare şi configurare WordPress. Serviciul e deschis pentru români, chiar dacă scriu blogul în altă limbă. Desigur, pentru ca voluntarii să facă aşa ceva pentru Dvs trebuie să divulgaţi date esenţiale legate de conectarea FTP şi cea MySQL. După ce instalarea a fost făcută puteţi – dacă vă pricepeţi – să schimbaţi parolele şi gata. Informaţii mai multe în linkul tocmai dat.

img194

→ Teme, teme şi iar teme. Nu pentru acasă şi pentru WordPress. În articolul de săptămâna trecută vorbeam despre HackWordPress.com. Cică nu e legal să ai WordPress în numele domeniului, aşa că a devenit în ultimele zile WPHacks.com. Regăsiţi acolo articolul deja recomandat, cu 60 de teme pentru WordPress. Un articol mai recent vine de pe Noupe.com: 15 High Quality Premium-Like Free WordPress Themes. În fine, chiar astăzi SmashingMagazine a lansat o nouă temă, evident gratuită: Cellar Heat. Tema are două variaţii (dark şi light) dar mie personal nu îmi prea place.

→ La final aş aminti că Automattic, care deţine WordPress, a cumpărat şi PollDaddy, despre care am scris anul trecut. Dacă folosiţi WordPress.com aveţi posibilitatea de a folosi foarte uşor şi imediat serviciile PollDaddy. Vedeţi mai jos:

Cam atât…

Notă: S/2 înseamnă “scurt pe doi” şi aici se reunesc semnalări de pe net ale unor subiecte care nu ar fi putut constitui material suficient pentru articole independente, dar nici nu am dorit să treacă nevăzute. Le-aţi putea numi flash-uri, noi le spunem S/2.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *